Ultima serie de bilete de tratament a ajuns la sediul Casei de Pensii Gorj

720

Un număr de 32 de bilete de tratament au fost deja alocate de către conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj în cea de-a optsprezecea şi ultima serie din acest an.

Ultima serie de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni a ajuns la sediul Casei Judeţene de Pensii! O parte dintre ele, în număr de 32 au fost alocate beneficiarilor, fiind valabile pentru următoarele staţiuni balneoclimaterice: Bala, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Felix, Govora, Herculane și Olănești.

105 bilete, nerepartizate
Pentru această serie, CJP Gorj are şi un număr de 105 bilete ce nu au fost repartizate, ele fiind la dispoziţia doritorilor: Amara – 2; Bala – 18; Buziaş – 13; Călimăneşti / Căciulata – 14; Covasna – 3; Felix – 7; Govora – 10; Herculane – 10; Lacu Sărat – 1; Mangalia – 2; Olăneşti – 25. Biletele repartizate, cât şi cele nerepartizate se vor valorifica în zilele de 2, 3, 4 şi 5 decembrie conform programului afişat la sediul instituţiei. Titularii se pot prezenta pentru ridicarea biletelor cu cuponul de pensie pe luna anterioară, actul de identitate şi bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea repartizată. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj aduc la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, iar din septembrie 2015 a devenit obligatoriu folosirea cardului de sănătate, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. Pentru un astfel de tichet, obţinut prin Casa de Pensii, vârstnicii vor achita 50% din cuantumul pensiei. Durata unui sejur este de 16 zile, prețul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear. Sunt vizați, în principal, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.
Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here