Ultima săptămână de înscrieri la Festivalul ”Filofteia Lăcătușu”

346

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Filofteia Lăcătușu”.

Ediția a IV-a a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Filofteia Lăcătușu” se va desfășura în data de 4 martie 2017, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură ”Constantin Brâncoveanu” din Horezu, Vâlcea. Înscrierile au început în data de 1 februarie și se vor încheia duminică, 19 februarie, la ora 15.00.
Acestea se desfășoară la Casa de Cultură ,,Constantin Brâncoveanu” Horezu și Biroul de relații cu publicul al Muzeului Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu”.
Concurenții din alte localități și județe vor solicita înscrierea și confirmarea acesteia la telefon 0763-83.82.03 sau la e-mail bdmedia44@yahoo.com.

Preselecții în patru localități
Potrivit realizatorului festivalului, Dorin Brozbă, până ieri dimineață se înscriseseră 25 de participanți și se preconizează că numărul acesta va depăși cifra de 50 până la sfârșitul perioadei de înscriere. Nu toți cei care se vor înscrie vor și ajunge să participe la festival. Asta deoarece organizatorii au decis ca în cadrul acestei ediții a festivalului să fie organizate și preselecții. Acestea se vor desfășura în perioada 20-26 februarie, la Balș, Severin, Târgu-Jiu și Horezu. Probele concursului sunt: o doină (live), maxim două strofe; un cântec la alegere (cu negativ), maxim 3:40 minute. Juriul va penaliza pe cei care nu respectă aceste cerinţe obligatorii. Președintele juriului va fi interpreta Nina Predescu. Pe scena festivalului vor mai urca, pentru a comemora 40 de ani de la trecerea în eternitate a Filofteiei Lăcătușu, atât Nina Predescu, cât și Nicoleta Lăcătușu, Maria Corlan Mischie, Emilia Drăgotoiu Nanu, Angelica Mirea, Sica Rusu Durlai, Nelu Ciocan, Elena Popescu Lăzăroiu, Neluțu Trandafir, Alina Darap, Ana Maria Nițu, Luiza Ciudin, Roxana Croitoru, Adnana Dinea, Cristina Ciortea, Mara Vătavu și Andrada Betej. Momente poetice va oferi Dorel Dobre Delagorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here