Ultima săptămână de înscrieri la concursul ,,Euro Quiz”

613

Elevii de clasa de a VI-a, care doresc să participe la ediția de anul acesta a concursului ,,Euro Quiz”, mai au o săptămână la dispoziție pentru a se înscrie. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., ce vor fi completate online de către elevi.

,,Euro Quiz” este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene, destinat elevilor de clasa a VI-a din România, prin intermediul căruia Reprezentanța Comisiei Europene în România se apropie de tinerele generații și de familiile acestora. Scopul concursului este de a îmbunătăți și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană, de a dezvolta lucrul în echipă și capacitatea de rezolvare a problemelor. Elevii pot participa la concurs în echipe compuse din câte patru membri. Membrii pot proveni din diferite clase a VI-a de gimnaziu din aceeași școală. Fiecare echipă trebuie să aibă un profesor îndrumător de la aceeași școală. Pentru a intra în concurs, echipele trebuie să completeze formularul de înscriere pe site-ul www.euroquiz.ro, înainte de termenul limită, respectiv 3 noiembrie 2020, ora 17.00. Profesorul este cel care înscrie echipa în concurs.
Acesta trebuie să acceseze site-ul www.euroquiz.ro sub eticheta „Formular de înscriere”, cu datele de contact (nume școală, nume și prenume profesor + număr de telefon + e-mail; numele echipei + numele și prenumele, data nașterii, pentru fiecare membru al echipei), acceptând regulile și condițiile. Înscrierea va fi confirmată profesorului printr-un e-mail trimis automat de către sistem.
Echipele înregistrate cu succes în competiție se vor întrece în cadrul unui concurs online, ce va avea loc în ziua de 6 noiembrie 2020, între orele 10.00 – 13.00. În cadrul concursului online, fiecare echipă va trebui să răspundă la un chestionar online ce include maximum 50 de întrebări cu privire la valorile UE, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie, într-un interval de timp limitat. Întrebările sunt cu răspuns multiplu, iar echipa trebuie să selecteze răspunsul corect. În cadrul acestei etape, vor fi desemnate câștigătoare primele două echipe cu cel mai mare punctaj.
Acestea vor trece în etapa 3, cea finală, ce va avea loc în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene, în săptămâna 24-27 noiembrie 2020. Fiecare membru de echipă și profesor coordonator va primi după finalizarea tuturor etapelor, pe adresa de email folosită la înscriere, un certificat care atestă participarea la competiția ,,Euro Quiz”. În finală vor fi oferite premii fiecărui membru al echipei câștigătoare (inclusiv profesorului). Alte premii vor fi oferite echipei de pe locul doi. Valoarea maximă totală a celor 10 premii este de până la 2.000 euro.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here