Ultima probă scrisă a Bacalaureatului fără incidente, dar cu absenţi

1339

Absolvenții de liceu au susținut, ieri, ultima probă scrisă de la Bacalaureat, cea la alegere în funcție de profil. La nivelul judeţului Gorj s-au înscris aproximativ 3000 de elevi pentru ultima probă scrisă a examenului maturităţii, iar 167 au absentat.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, cea de-a treia probă a examenului maturităţii s-a desfăşurat fără incidente.
Din cei 167 de absenţi, 41 au fost de la Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu.
,,La nivelul judeţului Gorj s-au înscris 2982 de liceeni, dintre care 2815 s-au prezentat la proba la alegere în funcţie de profil”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
La profil umanist, elevii de clasa a XII-a au putut alege la ultima probă de la simulare bacalaureat 2019 una dintre disciplinele: geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.
La profilul real, elevii de clasa a XII-a au putut alege dintre disciplinele: fizică, chimie, biologie şi informatică.
La profilul tehnologic, elevii de clasa a XII-a au putut alege una dintre disciplinele: geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, fizică, chimie, biologie.
La profilul vocaţional, elevii de clasa a XII-a au putut alege dintre disciplinele: geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie şi filosofie.

Cum se corectează lucrările elevilor la BAC
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori. În cazul în care notele acordate de aceștia au o diferență de cel mult un punct, atunci se calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.
În cazul în care diferența dintre cele două note acordate de profesori este mai mare de 1 punct, atunci preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării; după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori; preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.
La contestații, se respectă procedura de mai sus. În cazul în care, la final, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială luată de elev la BAC şi nota obținută la contestaţii, atunci ,,lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori”, prevede ordinul citat. Nota finală este calculată la fel ca mai sus.
Primele rezultate de la BAC vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12.00 şi 16.00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here