Ultima impresie contează. Pandurii s-a impus cu Aerostar

180

Pandurii Târgu Jiu a reuşit o victorie în ultima reprezentaţie de acasă din 2018. Trupa gorjeană a învins, pe terenul sintetic, formaţia Aerostar Bacău, scor 2-0. Meciul a contat pentru prima etapă a returului ligii secunde, elevii lui Adrian Bogoi contabilizând astfel al doilea succes împotriva echipei moldave. După o primă repriză care nu a fost foarte bogată în evenimente, gazdele s-au dezlănţuit în partea a doua a meciului. Pandurii a deschis scorul prin Tudoran (`52), care a bătut perfect un penalti obţinut de Vodă. Oaspeţii au încercat să riposteze imediat, dar Sarhu nu a găsit ţinta dintr-o poziţie bună. Cea mai mare ocazie a trupei lui Florin Bratu a venit în minutul 72, când Cotolan a avut un reflex de senzaţie la şutul lui Buhăcianu. Peste numai un minut, gorjenii s-au distanţat decisiv. Golgheterul Pîrvulescu a bătut perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, iar punctele au rămas la Târgu-Jiu. Victoria a fost umbrită doar de galbenul văzut de “Nicki” în minutul 83, atacantul fiind suspendat pentru ultimul meci al anului, deplasarea cu FC Argeş.

Bogoi: “Suntem mulţumiţi de ce am realizat”
La finalul partidei, antrenorul Adrian Bogoi a declarat că echipa a lăsat o impresie bună în 2018, mai ales în meciurile de la Târgu-Jiu. Tehnicianul a spus din nou că Pandurii trebuia să aibă mai multe puncte, dar şi că viitorul sună bine pentru formaţia gorjeană.“A fost o victorie foarte importantă pentru noi, era ultimul meci de acasă pe anul acesta şi trebuia să lăsăm o impresie foarte bună, aşa cum am făcut-o în acest tur de campionat. Am strâns un număr important de puncte, se putea şi mai mult, dar nu mai discut cauzele. Trebuia să avem cel puţin 10 puncte în plus. Putem spune că suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat până acum, chiar dacă mai este un meci. O să abordăm şi acest joc cu încredere, dar important este că echipa s-a pus pe picioare.La începutul campionatului am avut mari probleme cu lotul de jucători. Cred că nimeni nu se aştepta să strângem atâtea puncte în această perioadă. Eu sunt mulţumit de ce au făcut jucătorii, formează o echipă tânără şi bună a acestui campionat şi, chiar dacă avem şi sincope, privim cu încredere în viitor”, a declarat Bogoi. Deşi există potenţial, antrenorul a recunoscut că ar mai vrea anumiţi fotbalişti la echipă.“Eu sunt pentru continuitate, în primul rând, majoritatea celor care sunt aici trebuie să continue pentru că sunt jucători foarte tineri. Nu-mi place că-i las pe unii pe banca de rezerve şi sunt jucători care nu joacă. Pe juniori pot să-i mai dau în campionatul de juniori să joace, dar ceilalţi au o problemă dacă nu joacă, o să vedem dacă mai facem achiziţii, ce putem să luăm, ce este pe piaţă… Într-adevăr, avem şi posturi descoperite”, a spus Bogoi.

Să vină banii!
După succesul de sâmbătă din vestiarul pandurilor a răsunat celebrul refren “Să vină banii la băieţi!”. Antrenorul Adrian Bogoi a recunoscut că dificultăţile financiare de la echipă nu au fost depăşite şi a lansat un nou apel către acţionari. Tehnicianul a mai spus că nu crede în miracole de sărbători. “Suntem într-o situaţie foarte grea, după cum bine ştiţi acţionarii nu au dat bani la club. Nu vreau să comentez ce se întâmplă la celelalte cluburi, dar la noi acţionarii nu au dat banii. Cred în Moş Crăciun, dar nu el ar trebui să vină cu banii, ci acţionarii. Moş Crăciun să nea dea sănătate şi încredere. S-au câştigat toate procesele, dar banii încă nu au venit, nu ştiu de ce. Foarte multă lume munceşte aici. Şi eu, şi jucătorii şi cei care sunt angajaţi ai clubului şi, normal, aşteptăm şi foloasele materiale. Am avut foarte multă răbdare până acum, sper să nu mai continue această situaţie”, a declarat Bogoi.
Pandurii Târgu Jiu – Aerostar Bacău: 2-0 (0-0)
Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj);
Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenţi: Patricia Samsudean (Timişoara) şi Marilena Cătălina Nan (Alexandria).
Pandurii: Mih. Cotolan – Nic. Cotolan, D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj, Vodă – Tudoran (`87, Şendroiu), Nic. Pîrvulescu (cpt.) (`90+2, P. Popescu) – Nsiah (`75, Blejdea). Rezerve: Al. Opriţa – Draca, Trancă, Rob. Gheorghe. Antrenor: Adrian Bogoi.
Aerostar: Fl. Muntean – Ardei, Alin Mutu, Mihăeş, Mihălăchioaie – Şandru, Rz. Adăscăliţei (`60, H. Ilie), I. Chirilă (`77, Andr. Pavel), Căinari (`74, Andr. Gavrilă) – Vraciu (cpt.), Buhăcianu. Rezerve: Potcoavă – Tilibaşa, Alin Florescu, S. Ichim. Antrenor: Florin Bratu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here