Uliţa, “mărul discordiei” la Crasna (II)

179

P25-08-07_17.56Urmare din date de 10.08.2010

Aici se formează dosarul nr. 14473/54/2006 număr în format vechi 3050/civ/2006 care casează Decizia Civilă nr. 557A din 14 septembrie a Tribunalului Gorj din dosarul nr.2632/2006 şi a sentinţei civile din 1704/2006 pronunţată de Judecătoria Novaci în dosarul 2316/2005 în contradictoriu cu reclamanţii Orbişor Victor şi Maria.

Casează decizia şi trimite cauza spre rejudecată la Tribunalul Gorj cu menţiunea de noi probe cu o expertiză care s-a făcut cu 3 experţi de specialitate care au fost: Nistor, Paul şi Macovei Grigore şi militaru.

Raportul expertizei a fost autentic şi ne-am declarat mulţumiţi ambele părţi. Am mai depus eu un set de fotografii care arată de asemenea fapta autentică. Însă domnul judecător a scris că expertiza a arătat că porţile sunt făcute pe terenul reclamanţilor, iar pe verso scrie invers, că sunt pe proprietatea mea, a pârâtului. Şi totuşi îmi respinge apelul ca nefondat.

Al treilea calvar

P25-08-07_17.56[1]Urmează al treilea calvar, eu Rădulea nu puteam demonta porţile ce închide intrarea la cele trei gospodării deoarece nu îmi aparţineau.

Şi apoi de ce să plătesc eu cheltuieli de judecată. Au pus în aplicare execuţia. S-a prezentat la faţa locului executorul judecătoresc Daianu Grigore de pe lângă Judecătoria Novaci care acesta nu putea să-şi facă execuţia, nu m-am opus. De două ori m-a găsit pe mine şi nu a vrut să facă pentru că trebuia să demonteze porţile lor, cum scria în hotărâre.

A treia oară eu eram la muncă, a venit şi mi-a demolat porţile mele de la curtea casei am sunat la 112 când am găsit porţile demolate, ţăruşi bătuţi prin curte. S-a prezentat organul de poliţie Crasna care mi-a spus ca ei 1-au însoţit dar nu cunosc cauza. Am făcut plângere către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, str. Mitropolit Firmilian nr. 13. Acolo fiind chemat am găsit un procuror numit Macovei, întâmplarea a făcut să fiu faţă în faţă şi cu executorul Daianu Grigore, şi scoate din geantă o autorizare desfiinţare lucrări dosar nr.145/267/2009 încheiere N14C şedinţa publică din 4 februarie 2009 de care eu nu aveam cunoştinţă. Citind-o văd că e trunchiată, adică nu mai scria ca să se ţină cont de adeverinţele 6916/4 octombrie 2006 emisă de Primăria Crasna în care se arată că porţile sunt ale curţii casei mele şi nu ale uliţei în litigiu. Atunci procurorul îmi spune: Du-te domnule la ei adică la judecătorie că ei ţi-au făcut-o.

IMG_0795Am făcut contestaţie la executare Dosar nr. 1956/267/2009 dar aceşti domni: executorul Daianu Grigore împreună cu judecătoria Novaci, judecător Dafinescu Elena, cea care a dat şi autorizarea de desfiinţare defectuoasă amintită, au început cu hărţuirea şi de ce nu cu terorizarea mea făcându-mă debitor la executarea silită amintită mai sus, îmi pun în vânzare o parcelă de teren din faţa casei mele prin licitaţie ce ar avea loc în 8-03-2010 fără a ţine cont de contestaţia de mai sus menţionată şi neajunsă la finalizare.

Alte metode folosite de familia Orbişor

Mai sunt şi multe metode folosite de aceşti vecini familia Orbişor Victor şi Maria pentru a mă omorî psihic. Acum 4 ani fac un gard de sârmă ghimpată înconjurându-mi săliştea casei, izolându-mă de o suprafaţă de teren aproximativ 600 m pătraţi pe care cultivam fân şi având un număr de 25 pruni hibrizi şi altoiţi care în 4 pruni îmi bat cuie şi îi scobesc folosindu-i ca ştompi fără a ţine cont de faptul că pomii nu se plantează mai aproape de 2 m, restul de ştiompi i-au tăiat tot de la mine din proprietate dar din altă parcelă unde au făcut — cerere dintr-o parcelă aceea era de fapt a lui Deaconu şi au marcat pe terenul meu spunând că nu au cunoscut denumirea locului când eu am sesizat Ocolul Silvic Novaci.

Dar cum nu cunoşteau locul, ca înainte de a-mi tăia 11 arbori de esenţe diferite, au smuls de pe această parcelă 40 de puieţi de brad de esenţă Duglas care eu îi plantasem. Am făcut plângere către parchetul Novaci şi Poliţia Crasna care s-au deplasat la faţa locului confirmând cele arătate. Dar Parchetul a dat o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale cu drept de a mă judeca penal am crezut eu. Însă la Judecătoria Novaci nu s-a prezentat decât Orbişor Maria şi la întrebarea procurorului Cepoi pe numele mic Victoraş unde e el, e plecat că-i şofer pe tir, că noi de aceea avem bani, a murmurat sala, care îmi ziceau, nu vezi domnule că e cusută cu aţă neagră.

Ucis de oamenii legii

Am plecat cu ochii înlăcrimaţi răspunzând oamenilor din sala de şedinţă, ce să fac? În partea de nord a casei mele mai sunt câţiva metri din streaşina casei până în hotar cu parcela Orbişor, fiind gardul slab am pus un gard de ştompi metalici plantaţi în ciment, nu i-am pus pe linia de hotar am mai lăsat de la mine ca să nu am probleme. Dar într-o săptămână m-am trezit cu ei răsturnaţi cu ciment cu tot şi ameninţat că mă omoară şi injurii şi spunându-mi boşorogule te facem noi să ieşi din casă prin ţiglă ca şobolanul. Şi de data asta am făcut plângere la Parchet, poliţie şi mi s-a răspuns cu aceeaşi rezoluţie de neîncepere penală nr. 350/P/2008. „Nu ştiu ce să mai fac. Silit să mor, să mă sinucid sau să mor lent spre a avea parte de înmormântare creştinească. Dar am o dorinţă pe crucea mea să se scrie că am murit ucis de oamenii legii că nu am bani să îmi cumpăr dreptatea.

Rădulea M. Dumitru

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here