Uite violul, nu e violul!

351

Liniştea comunei gorjene Polovragi a fost brusc zbuciumată de zvonurile privind un viol între minori. O tânără în vârstă de 14 ani (neîmpliniţi) şi-a alertat mama, spunându-i că a fost victima unui viol. La aflarea veştii că fiica ei minoră a fost abuzată sexul, femeia a pus pe jar autorităţile locale şi nu numai.

Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au fost sesizate cu privire la un presupus viol care s-ar fi petrecut în localitatea Polovragi. Din plângere rezulta faptul că „o minoră a fost violată de alţi trei minori, din aceeaşi localitate”.

Viol neconfirmat

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj susţin că încă nu se ştie dacă este viol sau nu. „Nu s-a confirmat încă violul. Deocamdată se fac cercetări şi în urma acestora se va stabili fapta şi încadrarea acesteia. Până în prezent, tot ce se ştie este că o minoră, în vârstă de aproape 14 ani, i-a mărturisit mamei sale, în data de 18 august, iniţial că a fost violată de un vecin cu o zi în urmă, apoi că abuzul a fost, de fapt, săvârşit de trei băieţi minori. Mama fetei a reclamat fapta la poliţie şi s-au demarat cercetările, care sunt încă în derulare, a explicat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.”

Consiliere psihologică pentru minori

Pentru că cei implicaţi în acest caz sunt minori, cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. „Echipa noastră s-a deplasat la Polovragi în urma unei sesizări primite de la nivel local, cu privire la un presupus viol, înfăptuit de patru minori. În acest moment, echipa se află încă în teren pentru a constata veridicitatea celor sesizate. Rolul nostru este să-i consiliem pe minori şi să-i ajutăm să depăşească momentul şi trauma cauzată de viol”, a declarat Ninela Natalia Gruia, director adjunct în cadrul DGASPC Gorj.

Gravitatea faptei

Indiferent dacă a fost viol, sau actul s-a petrecut cu consimţământul tuturor celor implicaţi, fapta este foarte gravă, cu atât mai mult cu cât toţi cei patru sunt minori. De aceea, atât cetăţenii din Polovragi, cât şi autorităţile sunt de părere că tineretul din zilele noastre este influenţat de televizor şi de toate sursele care promovează, chiar şi la ore târzii în noapte, filme şi materiale cu caracter sexual. De asemenea şi lipsa unei educaţii sexuale adecvate şi a unei informări corecte şi complete sunt considerate cauze ale unor asemenea fapte, care tind a fi tot mai des întâlnite în ultimul timp.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here