UGIR Gorj previzionează 1700 de noi şomeri în municipiu urmare a creşterii impozitului pe clădiri

285

Printr-o adresă transmisă, ieri, primarului Florin Cârciumaru, dar şi Consiliului Local Târgu-Jiu, Uniunea Generală a Industriaşilor din România(UGIR) Gorj atrage atenţia municipalităţii că proiectul privind creşterea de cinci ori a impozitului pe clădiri, deţinute de persoane fizice, va avea efecte nefaste asupra angajaţilor din oraş. În opinia conducerii UGIR Gorj autorităţile municipale ar trebui să vină cu soluţii concrete pentru eliminarea efectelor ce vor decurge din impozitarea crescută, cu atât mai mult cu cât majorarea impozitului pe clădirile nerezidenţiale ar putea provoca apariţia a 1700 de noi şomeri în oraş.

carciumaru hartie incruntat“În acest moment peste 800 de societăţi comerciale îşi au sediul social într-un asemenea spaţiu. Mărirea de cinci ori a impozitului ar genera mărirea costurilor. Pentru a nu falimenta afacerea aceştia trebuie să reducă costurile şi prin reducerea numărului de angajaţi. Mărirea costurilor determină scăderea profiturilor şi implicit diminuarea taxelor încasate de bugetul de stat”, au transmis Sabin Popescu şi Radu Leonard, preşedintele şi directorul executiv al UGIR Gorj. Ambii solicită municipalităţii justificări pentru majorarea în cauză, dar şi ce se doreşte să se facă cu banii astfel obţinuţi.
“Confederaţia noastră este împotriva oricărei majorări de taxe, mai mult dorim din partea administraţiei locale facilităţi fiscale pentru un mediu de afaceri prietenos pentru menţinerea actualelor locuri de muncă şi chiar înfiinţarea de noi locuri de muncă”, mai susţin şefii UGIR 1903 Gorj.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here