UEF Motru vrea să-şi tragă la răspundere directorii

543

Unitatea de Execuţie Foraje(UEF) Motru prin Consiliul de Administraţie a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor(AGEA) pentru 14 ianuarie 2016, pe ordinea de zi fiind aprobarea iniţierii de către companie a unei acţiuni în răspundere pentru daunele produse societăţii de către directorii acesteia. Mai exact, structura de conducere a UEF vrea să-i pună la plată pe actualul director al UEF Motru, Ilie Petrescu, urmărit penal şi pentru delapidarea societăţii, dar şi pe unii salariaţi aflaţi în imediata apropiere a şefului subunităţii, şi ei aflaţi în aceeaşi situaţie penală. Angajaţii UEF au luat în calcul că şi fostul director al unităţii, Ion Cojocaru, aflat în litigiu cu CEO privind destituirea sa din funcţie, ar putea fi băgat în aceeaşi oală cu actuala echipă de conducere a subunităţii CEO. Până la luarea unei decizii în acest sens, la UEF Motru a venit Crăciunul în octombrie.

Salariaţii UEF Motru au încasat miercurea trecută salariile pe luna octombrie, şi asta nu în linişte, ci în plin scandal. Angajaţii susţin că banii s-au dat cu poliţia la uşă, angajaţii rămaşi la UEF reclamând conducerea societăţii că a achitat, la zi, salariile pentru cei cu funcţii din societate, în timp ce pentru “pleavă” s-au dat, de Crăciun, abia salariile pe luna octombrie. În ciuda avantajelor astfel primite, respectivii privilegiaţi nu stau însă nici ei prea liniştiţi, mai ales că ştiu că ar putea fi traşi, şi ei, la răspundere pentru erorile de management făcute în ultimii ani. Asta deoarece chiar dacă UEF a scăpat, momentan, de dizolvare, situaţia nu este încă, în totalitate clarificată. Potrivit unei convocări a CA-ului UEF, pe 16 ianuarie se va decide dacă există vinovaţi pentru situaţia financiară creată subunităţii CEO.

uef motruAGEA ţine în stand-by UEF Motru
Să nu uităm că, pe ordinea de zi a AGEA companiei Complexul Energetic Oltenia convocată pentru 21 decembrie 2015 s-a aflat, printre altele, aprobarea exercitării votului din partea CE Oltenia pentru dizolvarea UEF Motru şi numirea lichidatorului judiciar. Votul a fost unul negativ, neacordându-i-se directorului general calitatea necesară pentru dizolvarea UEF. Rămâne de văzut ce va face directorul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, cu situaţia UEF-ului.

Reamintim că, UEF Motru S.A. s-a constituit în anul 2002, ca societate pe acțiuni cu capital mixt. Printre ceilalţi acţionari minoritari se numără şi Olservmin şi Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Directorul general al UEF este Ilie Petrescu, care are contract de mandat din mai 2014. Compania a avut anul trecut pierderi şi un rulaj de puţin peste 4 milioane de lei, în scădere de la aproape 6 milioane de lei în 2013, chiar dacă a avut cam acelaşi număr de angajaţi (aproape 130). 99,36% din capitalul social al UE Foraje Motru este deţinut de CE Oltenia, iar complexul a mai pus şi înainte problema ca prestatorii de servicii UE Foraje Motru să nu se mai bazeze strict pe banii şi comenzile primite de la acţionarul majoritar. Scopul este reducerea cheltuielilor şi eficientizarea CE Oltenia.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. SE APROPIE FINALUL MEU DE,,CEL MAI BUN MANAGER DE PE PIATA”DAR ATAT CAT INCA MA SUSTIN ,,PRETENII”MEI HANU SI CALINOIU FUR CAT INCA MAI POT DE LA UEF!!! CE DACA SUNT CERCETAT PENAL IN CATEVA DOSARE,MAI ESTE LOC PENTRU INCA UNUL!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here