UEF Motru a scăpat de executarea silită dar achită debite 2 ani

155

Uzina de Execuţie Foraje Motru, condusă de Ion Cojocaru, a scăpat de executarea silită, procedură cu care societatea era ameninţată deja de săptămâna trecută. DGFP Gorj a fost la un pas să scoată la licitaţie utilajele UEF Motru pentru a-şi recupera datoria de câteva miliarde de lei pe care societatea o avea de plătit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. În urmă cu doar două zile, UEF a achitat 3 miliarde de lei vechi din debit, şi asta cu ajutorul conducerii CEO, la care Cojocaru a apelat.

,,Am făcut diligenţe şi către domnul Ciurel, pe care îl rog în continuare să îşi îndrepte şi mai mult atenţia spre UEF Motru. Noi facem tot posibilul să avem lucrări şi să menţinem locurile de muncă pentru cei 136 de angajaţi”, a declarat directorul UEF Motru, Ion Cojocaru. Acesta a menţionat că, din fericire, a scăpat de executarea silită care ameninţa societatea, reuşind să achite o parte din datorie, iar restul să o eşaloneze pe următorii doi ani. Societatea avea de achitat DGFP Gorj datoriile curente pe 2 luni, plus dobânzile, TVA-ul şi impozitul pe salarii. ,,Am cerut eşalonare la plată pentru 2 ani dar cum cred că vom avea lucrări vom achita datoria în mai puţin timp”, a afirmat Cojocaru.

Licitaţia de pe 23 iulie, anulată
UEF Motru, unitate ce funcţionează în cadrul CEO, avea, până la finalul lunii iulie, datorii la bugetul de stat de peste 4 miliarde de lei vechi, motiv pentru care Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a executat silit unitatea urmând să organizeze pe data de 23 iulie o licitaţie unde ar fi urmat să fie scoase la vânzare mai multe bunuri ale unităţii pentru a recupera o parte din bani. Conducerea UEF Motru dădea însă asigurări la jumătatea lunii trecute că nu se va ajunge la această situaţie pentru că se vor primi cei 3 miliarde de lei de la Complexul Energetic Oltenia care are o datorie la unitate. Fapt care s-a şi întâmplat, licitaţia fiind anulată.
Cojocaru susţine că mai are de achitat însă avansul şi lichidare la cei 136 de angajaţi, care au astfel un salariu neachitat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here