Udrea şi Călinoiu, dovada că PDL şi PSD pot rezolva din problemele Gorjului

262

IMG_9186Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute în Gorj pentru a semna două contracte în valoare de circa 19 milioane de euro.

Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea unor străzi din municipiu şi a unui drum judeţean, demnitarul portocaliu demonstrând cu această ocazie că se poate înţelege foarte bine cu şefii PSD Gorj, mai puţin cu deputatul de Târgu Jiu, Victor Ponta, pe care nu a ezitat să îl atace chiar la el acasă.

Numeroase străzi din municipiul Târgu Jiu, în lungime de peste 17 km, şi un drum judeţean ce face IMG_9210legătura între Târgu Cărbuneşti şi Peşteana, lung de peste 25 km, au primit finanţare de la ministerul condus de Elena Udrea, acesta fiind şi motivul pentru care ministrul turismului şi dezvoltării regionale a venit la Târgu Jiu. Deşi este o fruntaşă a PDL şi are meciuri deschise cu liderul PSD Victor Ponta, oficiile de gazdă le-a făcut şeful Consiliului Judeţean, pesedistul Ion Călinoiu. Cei doi s-au înţeles de minune, Călinoiu mergând chiar la graniţa cu Vâlcea pentru a-şi aştepta musafirul, colegii de partid ai lui Udrea fiind oarecum „defazaţi” de relaţia bună dintre cei doi. Mai mult, preşedintele PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, nici nu a fost în judeţ pentru a participa la întâlnire, în colegiu nefiind prezent nici Victor Ponta, lucru pe care chiar şi Udrea l-a remarcat, aceasta prefectul andrei florineratând ocazia de a-l înţepa pe liderul PSD. „Chiar îmi spuneau cei de aici că vin eu mai des la Târgu Jiu decât micul Titulescu şi am făcut mai multe pentru oraş şi judeţ decât el. Eu le-am răspuns, mai în glumă, mai în serios, că sunt chiar dispusă să candidez în acelaşi colegiu cu Victor Ponta”, a declarat Elena Udrea pe blogul său personal. Tot aici ministrul a comentat şi evenimentul la care a participat, alocarea câtorva milioane bune de euro pentru străzile din Târgu Jiu şi pentru drumul judeţean dintre Târgu Cărbuneşti şi Peşteana fiind, în opinia sa, dovada faptului că banii nu sunt daţi de Guvern pe criterii clientelare udrea florisau politice. „Pentru cine nu ştie, Gorjul este un judeţ roşu, iar Târgu Jiu este colegiul de deputat al lui Victor Ponta. Alocările de fonduri de astăzi sunt încă o dovadă că şeful PSD e un demagog fără seamăn la Bucureşti, care pune continuu placa alocării discreţionare de fonduri, dar nici nu a catadicsit să fie astăzi în propriul colegiu, când Guvernul tocmai a trimis bani pentru proiectul de dezvoltare urbană al Primăriei”, spune Udrea pe blogul său.

Udrea la muzeu

Şefa de la Turism şi Dezvoltare Regională a mers şi la Curtişoara, unde gazda Ion Călinoiu i-a prezentat informaţii despre un alt drum modernizat, „Drumul de sub munte”, ce face legătura între Bumbeşti Jiu şi Novaci-Rânca. Şoseaua respectivă este primul proiect din România finalizat cu finanţare europeană nerambursabilă, Consiliul Judeţean fiind primul din ţară care a obţinut banii necesari de la UE. Udrea a vorbit aici şi despre regionalizare, ea menţionându-le jurnaliştilor că este nevoie de un astfel de proces şi că la ministerul pe care îl conduce lucrurile au început deja să se mişte în direcţia respectivă. „Nu am aşteptat să se facă regionalizarea ci am reorganizat instituţiile pe structura actualelor regiuni de dezvoltare regională, recunoscute la nivel european. Sunt opt regiuni, iar Inspecţia în Construcţii este deja organizată de câteva zile pe această schemă. Au dispărut o serie de posturi de şef, secretară şi şofer şi, veţi vedea, au rămas mai multe de inspector, pentru că, în fond, de oameni care să meargă în teren şi să facă verificările este nevoie”, a menţionat Udrea. Vizita acesteia în Gorj s-a încheiat la Rânca, unde Ion Călinoiu a prezentat planurile pentru dezvoltarea staţiunii, jurnaliştii neavând acces la discuţiile care s-au încheiat, fireşte, cu o „masă festivă”.

Gelu Ionescu

Flori pentru Udrea, de la prefectul Andrei

Prefectul judeţului Gorj a fost singurul, vineri, care a întâmpinat-o pe ministrul Elena Udrea la Târgu-Jiu, cu un buchet de flori. Gestul lui Andrei, surprins de bliţul aparatelor de fotografiat, a încântat-o pe membra Guvernului care i-a mulţumit colegului pentru flori. Reprezentanţii autorităţilor judeţene şi lideri ai PDL Gorj au aşteptat-o pe Udrea la Casa Gănescu, Udrea preferând să poposească puţin în acest spaţiu răcoros îndreptându-se rapid către Sala Maură unde s-au semnat proiectele cărora Udrea le-a acordat finanţare.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here