Udrea cere voturi la Târgu-Jiu după ce l-a criticat pe Cupă

164

Elena Udrea, candidată la şefia PDL pe 23 martie, va fi prezentă în aceste zile la Târgu-Jiu pentru a-şi prezenta moţiunea cu care speră să câştige şefia partidului. Candidata vine să ceară însă voturile celor 69 de delegaţi la Convenţia PDL, după ce sâmbătă, la Bacău, loc în care şi-a prezentat moţiunea, anunţa că Ion Cupă, la fel ca şi alţi 23 de preşedinţi interimari de filiale PDL, l-ar susţine pe Vasile Blaga din obligaţie, deşi ar încălca Statutul PDL şi deciziile Consiliului Naţional de Coordonare.

Udrea îşi va prezenta în cursul acestei săptămâni moţiunea intitulată “Noul Partid Democrat Liberal. O Nouă Românie”, în faţa colegilor din PDL Gorj, după ce sâmbătă nu a avut prea multe cuvinte de laudă la adresa preşedintelui interimar al organizaţiei, Ion Cupă, pe care l-a rugat acum să-i pregătească întâlnirea cu membrii democrat-liberali. Candidata l-a băgat, de altfel, pe Cupă în aceeaşi oală cu alţi 23 de preşedinţi interimari ai PDL, reconfirmaţi în funcţii de contracandidatul său, Vasile Blaga. “Mulţi dintre aceştia se simt obligaţi să îi fie recunoscători(n.r. lui Blaga) şi să îl susţină la conducerea PDL chiar şi cu preţul încălcării Statutului şi a deciziilor Consiliului Naţional de Coordonare”, a spus Elena Udrea, candidat la funcţia de preşedinte al democrat-liberalilor, la Bacău.
Parlamentarul a enumerat, în acest context, organizaţiile unde au fost numiţi preşedinţi interimari, acestea fiind în Bucureşti sectoarele 3, 4 şi 5, Teleorman, Giurgiu, Brăila,Vrancea, Galaţi, Harghita, Dolj, Olt, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Argeş – unde preşedintele ar fi fost lăsat în funcţie, deşi iniţial s-a dorit schimbarea pentru rezultate slabe la alegeri, Satu-Mare, Iaşi, Tulcea, Ilfov, Diaspora, organizaţia de femei şi organizaţia de tineret.

Mulţi de partea blondei
În ciuda părerii afişate la Bacău, Cupă s-a ocupat şi de buna primire a Elenei Udrea la Târgu-Jiu, loc în care beneficiază deja de susţinerea declarată a primarilor PDL din Turburea şi Roşia de Amaradia, delegaţi la Convenţia din 23 martie.
Între cei 69 de delegaţi de la Gorj s-ar putea găsi şi alţi susţinători ai lui Udrea, chiar şi printre cei care în urmă cu două săptămâni spuneau că sunt de partea lui Vasile Blaga, şi asta urmare a gestului dezamăgitor făcut de Mihai Stănişoară de a trece la PNL.
De altfel, Ion Cupă le-a dat posibilitatea tuturor delegaţilor să susţină pe cine vor ei pe 23 martie la Bucureşti, asta deşi el a declarat oficial că este de partea lui Blaga.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here