Ucraina: Trei soldați uciși și alți 15 răniți în estul Ucrainei

299

Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți 15 au fost răniți în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, unde este așteptat de asemenea un nou convoi umanitar din Rusia, au anunțat duminică autoritățile ucrainene, relatează AFP.

‘Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți 15 răniți’, a indicat purtătorul de cuvânt al operațiunii militare efectuate de Kiev împotriva rebelilor, Andrii Lîsenko.
Luptele fac încă ravagii pe aeroportul din Donețk, unul dintre punctele fierbinți ale conflictului, precum și la Stanița Luganska, în apropiere de Lugansk, potrivit autorităților ucrainene.
Primăria din Donețk, unde au loc de mai multe luni confruntări între forțele ucrainene și cele separatiste proruse, a anunțat un civil ucis și un altul rănit în ultimele 24 de ore, precum și puternice explozii duminică dimineață în mai multe cartiere din oraș, după o noapte de acalmie.
Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a anunțat de altfel moartea a doi pensionari, în vârstă de 78 de ani, în localitatea Popasna, unde a fost de asemenea rănit un bărbat de 82 de ani.
Un nou convoi de peste 80 de camioane încărcate cu ajutoare umanitare venite din Rusia este așteptat duminică la Donețk, după ce a avut întârziere din cauza ninsorilor, au anunțat surse ale rebelilor. Conflictul dintre rebelii proruși și armata ucraineană ce afectează estul Ucrainei de peste șapte luni a făcut, potrivit unui ultim bilanț al ONU, peste 4.300 de morți, 930.000 de persoane fiind strămutate.
AGERPRES/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here