Ucenic Chef a ajuns la ediția a VI-a

288

Elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu” s-au întrecut în prepararea unor delicioase specialități culinare, la concursul Ucenic Chef, ajuns la ediția a VI-a.  Trofeul ”UCENIC CHEF”  l-a primit un singur elev, anul acesta revenindu-i Alexandrei, însă câștigători sunt toți participanții.

Pregătirea în cadrul formării iniţiale a unei forțe de muncă înalt calificate și adaptabile nu mai aparţine exclusiv învăţământului, ci este o reponsabilitate a întregii societăţi şi presupune implicarea, alături de unităţile de învăţământ profesional şi tehnic a unui număr cât mai mare de parteneri sociali.

Proiectul educațional ”UCENIC CHEF” este un exemplu de bună practică în acest sens, care demonstrează că parteneriatul între Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” și SC CRESCENDO SRL  și SC CARREFOUR ROMANIA SRL este o soluție reală, care extinde  oportunitățile de învățare și asigură o pregătire profesională de calitate elevilor de la domeniul alimentație. “Ca și rezultate imediate ale învățării prin practica într-un mediu de lucru profesional, identificăm creșterea încrederii în sine a elevilor participanți, dezvoltarea creativității, a capacității de inovare și a adaptabilității acestora la piața muncii în continuă schimbare. Trofeul ”UCENIC CHEF”  îl primește un singur elev, anul acesta fiind Tomoiu Alexandra, însă câștigători sunt toți elevii participanți. Avem de-a face cu preparate greu de diferențiat, adevărate opere de artă culinară în care se îmbină texturi inedite, culori şi arome deosebite. Mulțumim doamnei Turbatu Claudia, de la SC CRESCENDO SRL  pentru pasiunea și sufletul pus și în această ediție aVI-a a Concursului gastronomic ”UCENIC CHEF”  și foștilor noștri elevi, Spirache Cosmin și Berbecaru Andrei”, subliniază coordonatorii proiectului Ucenic Chef.

Trebuie precizat faptul că acest proiect a câștigat Competiția Națională Școala altfel 2017, domeniul tehnic.
Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here