UCB vrea lacul lui Mocanu

685

Lacul Debarcader din Târgu-Jiu și-ar putea schimba, în curând, stăpânul, reprezentanții Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu începând demersuri pentru intrarea în posesia acestuia. Lacul artificial este administrat în prezent de afaceristul Costel Mocanu, care deține pe malul acestuia o sală de nunți. Universitarii susțin acum că lacul ar fi trebuit să revină instituției de învățământ din Târgu-Jiu, care a preluat hotelul BTT-ului în 1992, dar care s-au ales, în fapt, doar cu clădirea. Rectorul UCB, Luminița Popescu, vrea să transforme lacul, dacă acesta va reintra în patrimoniul instituției, într-un loc de agrement care să producă și venituri universității.

h1 h2În ședința de Senat a UCB din 28 iulie, reprezentanții acestui for de conducere a Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu au fost informați în legătură cu “inițierea demersurilor pentru reintrarea în patrimoniul UCB a Lacului Debarcader”. Asta deoarece conducerea universității a stabilit să caute, acum, anexele Hotărârii de Guvern date cu 24 de ani în urmă, când UCB Târgu-Jiu prelua atunci fostul hotel aparținând Biroului de Turism și Tineret Gorj, din zona Debarcader. Înainte de a se lua decizia reîntregirii patrimoniului, s-a căutat în arhive, iar documentele depistate nu arată că lacul s-ar fi transferat la vreo altă instituție, gen Primăria Târgu-Jiu, ori la vreun privat.

Fonduri pentru universitate!
“Din câte știm BTT-ul deține la momentul predării către UCB atât hotelul, cât și lacul aflat lângă acesta. Din păcate, universitatea a intrat doar în posesia hotelului, dar acum căutăm anexele la HG respectivă pentru a solicita, dacă este cazul și în instanță, recuperarea bunului care ar fi trebuit să facă parte din patrimoniul universității de stat din Târgu-Jiu”, a declarat, ieri, Luminița Georgeta Popescu, rectorul UCB.
luminita popescuReprezentanta instituției de învățământ superior susține că ar conta prea puțin cine este posesorul în prezent al lacului, atâta timp cât HG din 1992 ar arăta, în anexe, că acesta i-a aparținut BTT-ului și s-a transferat, cu peste două decenii în urmă, universității. Cert este că Primăria Târgu-Jiu anunță că nu deține lacul artificial, utilizat în prezent de firma care are pe celălalt mal al lacului o sală de nunți.
În cazul în care demersul UCB va fi încununat de succes, rectorul universității susține că va transforma lacul într-un loc de agrement care să aducă fonduri instituției.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here