UCB Târgu-Jiu, prezentă la Conferința Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională de la Geneva

163

În perioada 11-14 septembrie 2018, aproximativ 100 de reprezentanţi ai României au participat la Geneva, la cea de-a 30 a ediţie a Conferinţei şi Expoziţiei Anuale a Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE (European Association for Internaţional Education), în cadrul pavilionului naţional, “Study in România”. Între aceștia s-au regăsit și reprezentanți ai Universității “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu.

La Geneva au fost prezente 30 de universităţi româneşti, cu 9 mai multe decât în anul anterior, subliniind, o dată în plus, interesul şi dorinţa acestora pentru internaţionalizare atât din perspectiva atragerii de studenţi străini, cât şi pentru colaborări în domeniile educaţionale şi de cercetare. În acest an, participarea la eveniment a fost dedicată Centenarului Marii Uniri, iar principalele obiective ale delegaţiei României au constat în stabilirea de noi parteneriate pentru proiecte educaţionale şi de cercetare şi creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare.

Participanți interesați de UCB
Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a fost prezentă la Geneva, grație proiectului Creșterea Gradului de Internaționalizare a UCB Târgu-Jiu prin participarea la târguri educaționale internaționale. “Sunt mulțumit că s-au interesat mulți de UCB și cred că cel mai mult a atras numele “Constantin Brâncuși”. Am fost cam cel mai vizitat stand, trecându-ne pragul foarte multe persoane din Turcia, Cehia, Marea Britanie și nu numai”, a confirmat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.
În această toamnă, și Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu va organiza un eveniment internațional. „Noi vom mai avea un eveniment în luna noiembrie, pe care îl organizăm la Târgu-Jiu. Este vorba despre Săptămâna Internațională a UCB. Deja avem zece parteneri clari, din țări precum Cehia, Polonia, Marea Britanie, Portugalia, dar am făcut demersuri și pentru Bangladesh. În cadrul acestui eveniment ne promovăm aspectele pe cercetare științifică, dar și oferta educațională”, precizează președintele Senatului Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Mii de participanți, la EAIE
Conferinţa şi Expoziţia Anuală EAIE a reunit în acest an 240 de expozanţi şi peste 5700 de participanţi din 95 de ţări. EAIE este cea mai reprezentativă asociaţie de specialişti în domeniul internaţionalizării, caracterizându-se ca “centru independent de expertiză, networking şi resurse în domeniul internaţionalizării învăţământului superior”.
Universităţile româneşti au înţeles că învăţământul superior este supus unei competiţii globale căreia nu pot să-i facă faţă decât prin creşterea calităţii serviciilor oferite, concomitent cu promovarea acestora.
Mai trebuie spus că participarea la conferinţe internaţionale, cum este EAIE care anul acesta are loc la Geneva, este extrem de importantă pentru universităţi, deoarece astfel pot să deschidă şi să îşi întreţină parteneriatele.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here