UCB Târgu-Jiu, gazda Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, ediția 2019

818

În prima parte a zilei de ieri s-a desfăşurat în complexul Debarcader al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, etapa județeană a festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, organizat de Casa Corpului Didactic Gorj, iniţiat de Casa Corpului Didactic Sibiu și înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale (CAEN) în anul 2019, prin ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3016/09.01.2019.
Obiectivul general al Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, ediția a V-a, din 2019 este dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei în activități de educaţie nonformale utilizând eficient resursele structurilor info-documentare din unitățile de învățământ din cel puțin 25 județe din țară.
Festivalul se desfășoară pe trei categorii de vârstă: clasele III- IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII și are trei faze: la nivel de unitate, la nivel județean și la nivel național. În urma parteneriatului încheiat între CCD Sibiu și CCD Gorj, la nivelul județului nostru au fost înscrise 81 de echipaje din 6 unități școlare: Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială Peșteana-Jiu, Liceul Tehnologic Turceni, Liceul Tehnologic „General Constantin Șandru” Bîlta, Liceul Tehnologic Baia de Fier, din care s-au calificat 32 la faza județeană.
Pentru a participa la concurs, elevii organizați în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, au ales o lucrare (roman, nuvelă, poveste, poezie, lucrare documentară ș.a) pe care au citit-o și au realizat următoarele produse: fișa lucrării citite, fișa obiectului reprezentativ ales, obiect reprezentativ / macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită. Obiectele realizate au îndeplinit următoarele condiții: Au fost realizate în mare parte din materiale reciclabile, au fost realizate doar prin contribuția elevilor; au fost relevante pentru lucrarea aleasă.
Deschiderea evenimentului a fost ieri dimineață, la ora 9.00, în sala „Horațiu Mălăele” a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
Au participat inspectorul general a IȘJ Gorj, Marcela Mrejeru, echipa Casei Corpului Didactic Gorj: Valeria Vîlceanu, Simona Dijmărescu, Alina Firan, Monica Suciu, Gabriela Gorun, reprezentanți ai Universității „Constantin Brâncuși”, elevii și cadrele didactice din unitățile înscrise. Ulterior, începând cu ora 10.00, în cadrul celor trei secțiuni, organizate pe cele trei categorii de vârstă, elevii au prezentat obiectul realizat/ macheta realizată în fața colegilor și a unui juriu format din trei comisii coordonate de cadre didactice ale Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu: director Ionescu-Haidău Daria, profesor Cornoiu Carmen, profesor Negrea Cătălin. Echipajele, care vor obține premii la faza județeană, vor participa la faza națională a concursului, care se va desfășura la Sibiu, în data de 7 iunie 2019.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here