UCB şi-a prezentat planul activităţilor pentru următoarea lună

170

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat miercuri, 24 aprilie, ora 11:00, o conferinţă de presă în vederea popularizării principalelor activităţi ce vor fi întreprinse în cadrul universităţii, în următoarea perioadă: 25.04.2013 – 25.05.2013. Agenda Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu pentru perioada 25 aprilie – 25 mai 2013 se dovedeşte a fi extrem de încărcată. Vor fi organizate conferinţe ştiinţifice, mese rotunde, simpozioane, concursuri, vernisaje.

În perioada 25 – 27 aprilie 2013 (Hotel Brâncuşi, conferinţă de presă în 25.05.2013, ora 14:00), Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este parteneră, alături de Consiliul Judeţean Gorj, a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, în organizarea celei de-a patra ediţii a Conferinţei Naţionale interdisciplinare cu participare internaţională „Patologia respiratorie în practică medicală curentă”, eveniment organizat cu sprijinul Companiei NPA, sub egida Societăţii Române de Pneumologie. La conferinţa – care îşi propune să faciliteze dezbateri între specialişti cu privire la strategiile, instrumentele şi mecanismele cele mai eficiente în prevenţia şi controlul bolilor respiratorii în Romania – vor participa pneumologi de la importante centre de specialitate din Republica Moldova (prof. dr. Victor Botnaru, dr. Valeriu Crudu), Rusia (dr. Rostislav Mitrofanov, dr. Tatyana Petrenko), Ucraina (dr. Oleksii Denysov, dr. Mykhailo Kuzhko).
În intervalul 26-28 aprilie 2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează a VI-a ediţie a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „ZCSSUCB”. Acest proiect se bazează pe cercetare, dezbatere şi socializare şi este cunoscut pe plan naţional, dar şi internaţional, valorificându-se cercetările celor aproape 150 de studenţi şi masteranzi care participă cu lucrări la această sesiune de comunicări ştiinţifice studenţeşti, atât din ţară, cât şi din străinătate.

O nouă sesiune Erasmus
În ziua de 14 mai 2013 – Biroul de Relaţii Internaţionale şi Programe Comunitare al Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va organiza Erasmus Open Doors – Ziua Porţilor Deschise Erasmus, eveniment al cărui scop este popularizarea programului comunitar Erasmus în rândul studenţilor, cadrelor didactice şi a personalului administrativ al Universităţii. Erasmus este cel mai important program de învăţământ şi formare profesională din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior în Europa. Diferitele sale acţiuni se adresează nu doar studenţilor care doresc să studieze şi să muncească în străinătate, ci şi cadrelor didactice şi altor categorii de personal care intenţionează să predea sau să urmeze cursuri de formare în străinătate. Ne pregătim pentru o nouă selecţie a candidaţilor pentru locurile rămase disponibile pentru anul universitar 2012-2013, dar şi pentru aceia care optează să desfăşoare mobilităţi Erasmus în semestrul I al anului universitar 2013-2014. Perioada de înscriere este 13-17 mai 2013, urmând ca în perioada 20-21 mai 2013 să aibă loc interviul de selecţie. „În această perioadă, Biroul de Relaţii Internaţionale şi Programe Comunitare al Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu întreprinde demersurile necesare în vederea aplicării pentru noua Cartă Erasmus pentru învăţământul superior, pentru perioada 2014-2020, în cadrul Programului U.E. pentru educaţie, formare, tineret şi sport, propus de Comisia Europeană. Atribuirea Cartei Erasmus pentru învăţământul superior este o condiţie prealabilă, necesară pentru instituţiile de învăţământ superior care doresc să aplice sau să participe la acţiuni de mobilitate a persoanelor în scop educaţional şi/sau de cooperare în materie de inovare şi de bune practici în cadrul programului. Termenul pentru depunerea noii aplicaţii este 15 mai 2013”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Toate aceste manifestări ce vor fi desfăşurate în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se încadrează în obiectivul declarat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, acela de a creşte vizibilitatea pe plan naţional şi internaţional.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here