UCB scoate mai puţine locuri la admitere

208

IMG_0806Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a decis ca la admiterea ce se va organiza în acest an să fie mai puţine locuri disponibile, urmărindu-se creşterea elementului de calitate. De asemenea, s-a făcut precizarea că nu se pune problema închiderii niciunui program, ci regândirea lor.

Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia au anunţat că în acest an admiterea se va desfăşura pe criterii asemănătoare anului precedent. Totuşi, „Admiterea la UCB se va desfăşura pe criterii aproximativ similare anului precedent, dar diminuat la anumite programe, pentru că urmărim inserţia studenţilor pe piaţa muncii”, a precizat Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Practic, conducerea UCB va analiza în detaliu ce se întâmplă cu absolvenţii facultăţilor din cadrul universităţii, dacă reuşesc ei să se angajeze în domeniul în care au studiat, sau nu. Dacă la anumite programe, după absolvire, tinerii nu au găsit locuri de muncă în domeniu, se vor căuta soluţii pentru remedierea acestei probeleme. În acest sens, „există posibilitatea de a şcolariza din doi în doi ani acolo unde nu se reuşeşete inserţia absolvenţilor pe locuri de muncă similare domeniului de studiu sau acolo unde numărul de studenţi este extrem de scăzut. Ne vom centra pe programele competitive şi acestea nu sunt cele unde ne vin foarte mulţi studenţi la admitere, ci cele unde se închide bucla, adică absolvenţii s-au angajat în domeniul lor de studiu”, a adăugat Adrian Gorun, rectorul UCB. Prin urmare, conducerea Universităţii din Târgu-Jiu a subliniat că „vor fi locuri mai puţine, pentru a creşte elementul de calitate”.

Nu se va depăşi cifra de 1.700 de studenţi la admitere

Liviu Neamţu, prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că „nu se pune problema închiderii unor programe, ci regândirea lor, intrarea într-o perioadă de aşteptare şi nu vom mai depăşi numărul de 1.700 de studenţi la admitere”. În ceea ce priveşte pregătirea admiterii pentru anul universitar 2011-2012, conducerea UCB şi-a propus promovarea programelor de studiu şi comunicarea cu instituţii de învăţământ liceal, în vederea realizării de întâlniri unde se va urmări pregătirea elevilor pentru intrarea în mediul academic. Se vor organiza şi „Porţile deschise ale UCB”, ocazii cu care elevii pot participa la cursuri în cadrul Universităţii pentru a vedea cum este la facultate şi a înţelege modul de desfăşurare al activităţilor academice.

De asemenea, şi în acest an se va organiza „Caravana admiterii UCB”, dar se va face şi o campanie aplicată pentru admitere. Aşadar, elevii care doresc să se înscrie la una din facultăţile Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu vor avea la dispoziţie informaţiile necesare pentru a putea face cea mai potrivită alegere.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here