UCB pune la bătaie câte 25.000 euro pentru 10 idei de afaceri

287

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu implementează, împreună cu alţi parteneri, proiectul POSDRU/176/3.1./S/150369 cu titlul „Start Up Antreprenorial”, prin intermediul căruia va acorda câte 25.000 euro pentru zece planuri de afaceri din domenii precum: IT, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, industrii creative.

În cadrul proiectului „Start Up Antreprenorial” au fost organizate, în luna aprilie, cursuri de specializare în “Competenţe antreprenoriale”, curs acreditat de Autoritatea Naţională pentru Calificări la nivelul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Cei o sută de studenţi participanţi la proiect au beneficiat de o subvenţie în valoare de 300 de lei, iar cei care au absolvit cursul au avut, ulterior, posibilitatea de a se înscrie într-un concurs de idei de afaceri. La finalul acestuia cele mai bune zece planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialişti, beneficiază de un ajutor în valoare de 25.000 Euro.

Obiectivele proiectului
Obiectivul general al proiectului „Start Up Antreprenorial” este sprijinirea antreprenoriatului şi creşterea competenţelor manageriale şi antreprenoriale în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri şi ocupare. În ceea ce priveşte obiectivele specifice, acestea sunt următoarele: Creşterea nivelului de pregătire a minim 400 de persoane, din care minim 200 de persoane între 18-25 de ani aflate în învăţământul superior, în domeniul antreprenorial, respectiv în noi domenii de ocupare şi antreprenoriat, precum mediu, cultură, IT, servicii individualizate; Dezvoltarea unei scheme de ajutoare pentru demararea a 40 de noi afaceri care vor angaja minim 80 de persoane; Asistenţă integrată în iniţierea şi dezvoltarea afacerilor.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here