UCB îşi îmbunătăţeşte programele de studii prin consultarea alumni

357

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu derulează un nou proiect european. „Îmbunătăţirea programelor universitare de studii în domeniile Administrării afacerilor, Contabilităţii şi Ştiinţelor juridice prin consultarea alumni” a fost lansat joi, 12 iunie 2014.

Pe parcursul implementării proiectului „Îmbunătăţirea programelor universitare de studii în domeniile Administrării afacerilor, Contabilităţii şi Ştiinţelor juridice prin consultarea alumni”, UCB Târgu-Jiu va colabora cu Universitatea de Vest din Timişoara şi cu o societate din Bucureşti.
Concret, 240 de studenţi şi masteranzi din cele două universităţi vor avea ocazia de a participa la diverse întâlniri cu absolvenţi de studii superioare şi cu oameni de afaceri. În urma acestor întâlniri se vor lămuri probleme referitoare la cerinţele de pe piaţa muncii, dar şi care ar fi direcţiile spre care trebuie să se îndrepte tinerii aflaţi încă pe băncile IMG_2352facultăţilor, astfel încât integrarea lor pe piaţa muncii să se facă fără probleme. „Ne propunem să îmbunătăţim programele de studii prin consultarea alumni, îmbunătăţind programele sau curricula existente acum pe cele trei domenii de specialitate. Vom reuşi acest lucru aducând la aceeaşi masă foştii absolvenţi, cadrele noastre didactice; sunt în proiect, de asemenea, directorii de departament de la domeniile respective. Cred că împreună, prin consultare, prin schimb de opinii, vom reuşi să vedem dacă programele noastre sunt cele mai bune, dacă sunt necesare noi discipline, dacă trebuie ca în disciplinele pe care le predăm să schimbăm structura, să introducem noi opţiuni. De la absolvenţi ar trebui să vină acest feedback”, a declarat Sorinel Ghimiş, manager de proiect.

Trei domenii de interes
La conferinţa de lansare a proiectului au fost prezenţi partenerii şi  reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul nostru. Sunt trei domenii de interes în cadrul acestui proiect. „Sunt prezenţi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Gorj. Prin acest proiect se urmăreşte crearea unor comunităţi de practică, prin care alumnii, adică absolvenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” vor fi invitaţi pentru a-şi expune bunele practici şi, de asemenea, dificultăţile identificate pe parcursul lor profesional pentru îndrumarea actualilor studenţi ai universităţii. Domeniile de interes ale proiectului sunt: administrarea afacerilor, contabilitate şi ştiinţe juridice. Se urmăreşte, de asemenea, o mai bună corelare a programelor de studii universitare, cu competenţele cerute de piaţa muncii; deci îmbunătăţirea programelor de studiu în funcţie de rezultatele studiilor şi ale workshop-urilor din cadrul proiectului”, a explicat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here