UCB, gazda unui regal de manifestări

441

Un sfârşit de săptămână încărcat la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. La nivelul instituţiei s-au organizat mai multe manifestări în data de 6 iunie 2014, înfiinţarea Filialei Gorj a Uniunii Juriştilor fiind una dintre cele mai importante. De asemenea, în aceeaşi zi au fost lansate cărţi şi s-a acordat o nouă distincţie Doctor Honoris Causa.
Tot mai multe evenimente se desfăşoară la nivelul UCB. Astfel, vineri, 6 iunie 2014, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit constituirea Filialei Gorj a Uniunii Juriştilor din România.  La manifestare au participat toţi juriştii care au formulat adeziunea. „Înfiinţarea Filialei Gorj a Uniunii Juriştilor înseamnă un cadru organizat pentru un dialog civilizat între cei care fac parte din rândul profesiilor juridice pentru realizarea elementelor de conţinut, elementelor conceptuale şi de aplicare în practică a acestor concepte, mai ales în perioada pe care o trăim, în acest dinamism al modificărilor legislative”, a declarat Moise Bojincă, rectorul UCB şi preşedintele Filialei Gorj a Uniunii Juriştilor din România.
Cu această ocazie, s-a lansat şi cartea lui Vlad A. Popescu, „Viaţa face toţi banii”. Evenimentul a avut loc la sediul Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul UCB.

Lansări de carte, la Rectorat
Manifestările organizate la nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, vineri, 06.06.2014, au continuat cu lansări de cartea. Acestea au avut loc la sediul Rectoratului din Calea Eroilor, începând cu ora 12:00, fiind vorba despre: Horaţiu Tiberiu Gorun, Adrian Gorun, „Fundamentele normative ale modernizării învăţământului românesc(1864-1918)”, Adrian Gorun, Horaţiu Tiberiu Gorun, „O perspectivă istorico-sociologică asupra legislaţiei din învăţământul  românesc (de la Marea Unire la decretul nr.175/2 august 1948)”, Adrian Gorun, Horaţiu Tiberiu Gorun, „Regimul comunist din România şi legiferările din educaţie”.

DHC pentru doi cercetători
La aceeaşi dată, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a acordat titlul de Doctor Honoris Causa reputaţilor cercetători ai Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române, Cătălin Zamfir şi Elena Zamfir. „În acest context, Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu are deosebita onoare de a acorda cea mai înaltă distincţie, recunoscând, astfel, remarcabilele contribuţii ale acestora la dezvoltarea sociologiei în spaţiul românesc şi întreaga activitate prodigioasă a celor doi profesori universitari”, a confirmat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Senatul festiv  al UCB a avut loc vineri, în Amfiteatrul A 016 al Facultăţii Inginerie din cadrul  U.C.B. Târgu-Jiu, începând cu ora 14:00.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here