UCB angajează şase profesori universitari

130

BojincaGuvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 13 iunie, o hotărâre privind aprobarea scoaterii la concurs în anul 2012 a posturilor didactice şi de cercetare vacante din instituţiile de învăţământ superior de stat. Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu are şase posturi deblocate.

 

La ora actuală, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu are 147 de cadre didactice. Vestea deblocării posturilor a fost primită cu bucurie de conducerea UCB, la nivelul universităţii fiind deblocate şase posturi. „Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a scos la concurs şase posturi. Sunt două la Facultatea de Ştiinţe Medicale, două la Facultatea de Inginerie, unul la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate şi unul la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor”, a explicat Mihai Cruceru, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Rectorul Bojincă: „Este foarte bine că s-au deblocat posturile”

Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este de părere că deblocarea posturilor din învăţământul superior de stat este un lucru benefic. „Este foarte bine că s-au deblocat. Mi se pare corect şi normal să se deblocheze pentru că învăţământul este într-o continuă dinamică şi statul de funcţii se schimbă de la an la an”, declară rectorul UCB Târgu-Jiu. Cât priveşte acoperirea necesarului real de cadre didactice al universităţii, după deblocarea posturilor, Moise Bojincă spune că deocamdată nu se analizează situaţia posturilor. „Suntem în evaluare cu alte programe de studii, unele noi, precum Limba şi Literatura Engleză – Limba şi Literatura Română sau Sociologie, ambele fiind deja autorizate; spre sfârşitul acestei luni aşteptăm comisia pentru autorizarea programului de Sculptură, iar la Asistenţă Medicală aşteptăm, de asemenea evaluarea. Aşadar, fiind vorba despre programe noi, aşteptăm să vedem rezultatul evaluărilor pentru a putea şti care este necesarul de cadre didactice”, menţionează Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. După deblocarea posturilor, aprobată pe 13 iunie, universităţile de stat vor putea organiza concursuri în vederea ocupării posturilor didactice şi de cercetare vacante, posturi blocate începând cu anul 2009, decizie care a condus în ultimii trei ani la un deficit de cadre didactice titulare de 42,76%. Pot fi ocupate posturile vacante de: asistent universitar, lector universitar/şef de lucrări, conferenţiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare, cercetător ştiinţific, cercetător ştiinţific gradul III, cercetător ştiinţific gradul II şi cercetător ştiinţific gradul I.

Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here