UCB a organizat o nouă Conferinţă de Management al Carierei de succes

305

În ziua de 29 octombrie 2014, începând cu ora 16:30, în amfiteatrul A016 de la Facultatea de Inginerie a avut loc o nouă Conferinţă de Management al Carierei adresată studenților de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. La eveniment, managerul de proiect, prof. univ. Ştefan Ghimişi, a prezentat într-un mod foarte convingător obiectivele proiectului precum şi activităţile principale ale proiectului. De această dată, speaker a fost Diana Fometescu, responsabil Unitate Retail BCR-Sucursala Gorj.

Dorinţa cea mai mare a echipei de implementare a proiectului derulat de UCB este să îmbunătăţească inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor universităţii de stat din Târgu-Jiu. Managerul de proiect Ştefan Ghimişi a prezentat partenerii acestui proiect şi a arătat că este o mare onoare pentru Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu să se găsească alături de universităţi mari, cu tradiţie în România, precum: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Ştefan Ghimişi a subliniat şi faptul că la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se încearcă crearea unor condiţii pentru ca tinerii studenţi să fie ajutaţi să reuşească mai uşor în viaţă, dovadă fiind şi acest proiect aflat în derulare.
DSC_0160În cadrul conferinţei a fost prezentat Ghidul studentului privind întocmirea CV-ului, prezentarea la interviul de angajare şi alte aspecte relevante inserţiei profesionale. Au fost prezentate aşteptările angajatorilor, sfaturi concrete privind interacţiunea studenţilor cu cei de pe piaţa muncii, moduri de a te face remarcat pozitiv.De asemenea, studenţilor le-a fost prezentată şi importanţa consilierii generice şi specifice la care vor participa. “La conferinţă a fost invitată în calitate de speaker doamna Diana Fometescu, Responsabil Unitate Retail BCR-Sucursala Gorj. După finalizarea studiilor la Universitatea «Babeş Bolyai» din Cluj-Napoca, Diana Fometescu a revenit în oraşul natal cu dorinţa de a munci cât mai mult şi a participa la diverse proiecte. Este angajată a BCR Sucursala Gorj începand cu anul 2001 şi pană în prezent a avut o ascensiune în carieră realizată prin munca făcută cu profesionalism. A încercat în permanenţă să nu facă greşeli şi a căştigat în scurt timp respectul colegilor cu vechime în muncă, pe care i-a găsit în instituţie atunci cand ea a debutat în profesia de economist. A încurajat studenţii spunându-le să nu se lase doborâţi şi să treacă cu mult curaj peste obstacolele care pot apărea după angajare. Îşi controlează mereu vorbele şi faptele pentru că îi place să ţină cont de proverbul «Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face»”, a menţionat prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
DSC_0071Echipa de implementare a proiectului doreşte să ajute studenţii să se cunoască mai bine şi să îşi traseze cateva direcţii pentru viitorul lor profesional în concordanţă cu competenţele pe care aceştia le au.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here