UCB a dat startul înscrierilor la facultăţi şi programe de masterat

117

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este pregătită să-şi primească bobocii. Înscrierile pentru programele de licenţă şi masterat au fost demarate ieri. Pentru anul universitar 2012-2013, UCB scoate la concurs peste o mie de locuri, 350 fiind fără taxă; alte câteva sute de locuri sunt disponibile pentru programele de masterat, peste o sută fiind bugetate.

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu este pregătită să-şi întâmpine bobocii. Începând de ieri s-a dat startul înscrierilor pentru anul universitar 2012-2013. Pentru acest an, UCB scoate la concurs 350 de locuri bugetate plus 11 pentru tineri de origine română cu domiciliul în străinătate. Cei care nu au medii suficient de mari pentru a ocupa un loc bugetat vor fi nevoiţi să scoată din buzunar peste două mii lei pentru a-şi achita taxa de şcolarizare. La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor taxa este 2.350 lei la zi şi 2.150 la ID, la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate este 2.200 lei la zi şi 2.150 la ID, la facultatea de Inginerie taxa este 2.800 lei, iar la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale taxa este 2.800 lei” pe programul de studii Educaţie Fizică şi Sportivă. Trebuie precizat că locurile se confirmă achitând taxa de confirmare, taxă care este de 400 lei la facultăţile de: Inginerie, Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate şi 1.000 lei la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale.

100 locuri bugetate, la masterat
Pentru anul universitar 2012-2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu are 11 programe de studii. De programe de masterat fără taxă vor beneficia 100 de tineri, dar şi 24 cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Pe programe de studii, distribuţia locurilor pentru acest an universitar este următoarea: Managementul asigurării calităţii – patru locuri fără taxă, 20 cu taxă şi unul bugetat pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate; Managementul protecţiei mediului în industrie – nouă fără taxă şi 21 cu taxă; Conducerea avansată a proceselor industriale – 4 plus 1 locuri bugetate, 15 cu taxă; Tehnologii avansate de producere a energiei – nouă locuri fără taxă şi 11 cu taxă; Bănci şi asigurări – cinci plus 1 locuri bugetate şi 44 fără taxă; Finanţe şi guvernanţă publică europeană – 4 plus 1 locuri fără taxă şi 25 cu taxă; Administrarea afacerilor în turism şi servicii – 9 plus 2 locuri bugetate şi 39 cu taxă; Control, audit şi expertiză financiar-contabilă 25 plus 1 bugetate şi 24 cu taxă; Managementul dezvoltării afacerilor – 9 plus 2 locuri bugetate şi 39 cu taxă; Carieră judiciară – 4 plus 3 fără taxă şi 43 cu taxă; Sisteme administrative şi relaţii internaţionale – 5 plus 4 bugetate şi 41 cu taxă; Administrarea şi conducerea unităţilor de învăţământ – 4 plus 4 fără taxă şi 42 cu taxă; Ştiinţa motricităţii în activităţi didactice şi de timp liber – nouă locuri fără taxă şi 16 cu taxă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here