UATAA le pregătește motrenilor o surpriză de sărbători: Majorarea caloriei cu aproximativ 50 de lei

227

Conducerea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru s-a adresat, în aceste zile, Consiliului Local și Primăriei Motru aducându-le la cunoștință, înainte de sărbători, că prețul gigacaloriei din 1 decembrie 2018 va fi de 224,49 de lei, preț cu tot cu TVA. Această veste este șocantă pentru autorități avându-se în vedere că UATAA s-a lăudat anual că va menține prețul cel mai mic din țară la gigacalorie, ca acum să-l scumpească cu aproximativ 50 de lei, de la 179,77 cât este în prezent. Să nu uităm că, autoritatea locală și Guvernual au investit la uzina din Motru peste 1,5 milioane de lei, anul acesta, prin realizarea unui nou cazan de apă caldă, plus mai multe investiții la iazul de zgură, dar și la rețelele de transport și distribuție a agentului termic și apei calde.

Șocant este că UATAA vrea să transmită autorității locale și CL că, deși s-au făcut aici investiții din bani publici și guvernamentali problema pierderilor de agent termic nu s-a rezolvat. Mai mult, tot motrenii trebuie să suporte din buzunar alte cheltuieli, generate de prețul piperat impus de UATAA pe gigacalorie. În astfel de condiții, Eugen Corcoață încearcă să arunce pisica în curtea primarului Gigel Jianu pentru ca liberalul să realizeze un proiect de hotărâre care ar impune prețul dorit de administratorul public. Corcoață arată astfel că joacă murdar în sensul că vrea ca prețul gigacaloriei să rămână la fel ca în 2018, dar Primăria Motru să suporte la triplu subvenția la gigacalorie pentru populație, adică aproximativ 30 de miliarde de lei vechi pe an, față de 12 miliarde cum s-a plătit anul acesta.

Adevărul, spus pe jumătate
UATAA, pe pagina sa de internet, a adus la cunoștință populației faptul că, doar agenții economici și instituțiile de stat din localitate vor avea de suportat creșterea gigacaloriei pe prețul dorit de uzină pentru 2019. Asta, când de fapt, modificarea va fi suportată și de populație. Mai mult, Corcoață vrea să dea legalitate acestui demers, prin mâna primarului și a consilierilor locali, în timp ce uzina ar fi avantajată, ca și locul său de muncă, cât și imaginea sa personală.Consiliul Local Motru se întrunește, astăzi, la ora 16.00, dar rămâne de văzut dacă edilul Gigel Jianu va iniția un astfel de proiect de hotărâre ce aduce, din start, deservicii primăriei municipiului și cetățeanilor orașului.

Faliment scrie pe primărie
Să nu mai punem la socoteală că o triplare a subvenției primăriei către UATAA, în 2019, ar falimenta primăria municipiului, în condițiile în care autoritățile nu au achitat nici în prezent restanța de aproape 1.300.000 de lei către uzină pentru anii trecuți, plus penalitățile aferente. Primăria mai are și alte facturi restante, care ar fi prioritare.La fiecare final de an, UATAA se adresează CL Motru pentru aprobarea tarifului gigacaloriei pentru populație și agenți economici. În 2018, prețul gigacaloriei a scăzut, dar la final de an, UATAA se răzgândește și vrea o schimbare. În niciun caz benefică pentru populație.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here