Turnul CET, în presa internațională

548

Jurnaliștii britanici laudă performanțele lui Flaviu, un timișorean pasionat de sporturi extreme, care, în luna iulie, s-a urcat pe turnul CET, înalt de peste 250 de metri, de la Târgu-Jiu și s-a plimbat cu monociclul. ”Jongler și monociclist profesionist, Flaviu Cernescu, dă dovadă de curaj și talent incredibil, în acest video, în timp ce performează în vârful turnului de 256 de metri în Târgu-Jiu, România”, scriu jurnaliștii The Telegraph, pe site-ul publicației. Imaginile realizate pe turnul CET au ajuns și în ”The Independent”. De asemenea, filmulețul apare în Daily Mail și în The Sun, unde se vorbește despre curajul lui Flaviu. Și jurnaliștii de la BBC l-au remarcat.

marius-71În Gorj însă, acrobațiile celor care s-au urcat pe turn nu au fost privite cu entuziasm. Consilierii PNL Gorj au solicitat Primăriei Municipiului Târgu-Jiu să ia măsurile necesare pentru securizarea construcției. ”Consilierii PNL Gorj solicită Primăriei Municipiului Târgu-Jiu să ia măsurile necesare pentru securizarea turnului de la CET și evitarea producerii unor tragedii. Autoritățile din municipiul Târgu-Jiu au responsabilitatea de a împiedica, prin prevenție, producerea unor accidente, motiv pentru care consilierii municipali ai PNL Gorj solicită primăriei să ia măsuri pentru securizarea zonei turnului de la CET, înainte de a se produce tragedii. Zilele trecute, un tânăr a escaladat turnul de la CET și a făcut o serie de acrobații la o înălțime de peste 250 de metri, iar acesta nu este singurul. Și în urmă cu o lună, un alt tânăr a urcat pe același turn a filmat aventura și a postat imaginile în spațiul virtual, acestea fiind preluate și de posturile naționale de televiziune.turn cet

Cu toate acestea, responsabilii de la nivelul municipiului Târgu-Jiu nu au luat nicio măsură pentru a preveni producerea unor accidente. De aceea, consilierii PNL Gorj solicită imperios Primăriei municipiului Târgu-Jiu să ia, de urgență, măsurile care se impun, pentru securizarea zonei”, precizează grupul consilierilor PNL din CL Târgu-Jiu, într-un comunicat de presă.
La sfârșitul lunii iulie, Marius Botoș, un tânăr din Cluj, cel care a urcat primul turnul CET și amicul său, Flaviu, au fluturat drapelul României. Clujeanul s-a filmat în timp ce stătea agăţat într-o mână la peste 250 de metri înălţime, fără nicio măsură de securitate. Imaginile surprinse de cameră sunt de-a dreptul incredibile. La un moment dat se observă cum un lemn cade în gol, însă clujeanul nu și-a pierdut concentrarea. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, ”Spiderman de România” a mers și mai departe cu demonstrațiile spectaculoase, în timp ce amicul său s-a plimbat cu monociclul.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here