Turneul Naţional Stradivarius, la Târgu-Jiu

284

Violonistul Alexandru Tomescu va ajunge din nou la Târgu-Jiu, pe data de 28 mai, manifestarea fiind inclusă în Turneul Naţional Stradivarius.

Oraşul lui Brâncuşi a fost inclus în lista locaţiilor unde violonistul Alexandru Tomescu va susţine un concert cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, în cadrul Turneului Naţional Stradivarius. “Am reuşit ca Târgu-Jiul să se afle în calendarul Turneului Stradivarius, astfel că, pe 28 mai, în Parcul Coloanei Infinitului, Alexandru Tomescu va susţine un concert la vioara Stradivarius. În timpul concertului, artista Ana Munteanu va face desene în nisip cu simboluri brâncuşiene, în timp real. Acestea vor fi proiectate pe ecrane mari. Ne aşteptăm la un public de circa 1.500 de persoane. Prin invitaţiile pe care le punem la dispoziţie operatorilor de turism din municipiul Târgu-Jiu, hotelurile şi pensiunile îşi pot crea pachete turistice şi pot să ofere turiştilor invitaţii la acest concert”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor. Acesta susţine că 70% dintre cheltuielile cu acest turneu sunt deja asigurate, urmând ca onorariile pentru cei doi artişti care vor face spectacol la Târgu-Jiu pe 28 mai să fie asigurate de sponsori de la nivel local.
Vioara Stradivarius Elder-Voicu a fost construită de Antonio Stradivari în anul 1702. Instrumentul face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele zece viori Stradivarius funcționale din lume. Vioara a fost declarată de specialiştii germani una din cele mai frumoase cinci instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari. Instrumentul este evaluat la 1,2 milioane euro. Violonistul Alexandru Tomescu, cel care cântă la vioara Stradivarius, a fost distins cu 26 premii în competiţii internaţionale, de-a lungul timpului. Artistul a susţinut concerte pe scenele unor instituţii importante, precum: Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Berliner Philharmoniker, Théâtre des Champs Élysées (Paris) sau Metropolitan Arts Center (Tokyo), şi a colaborat cu renumiţi maeştri ai baghetei cum sunt Kurt Masur, Valery Gergiev sau Christoph Eschenbach.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here