Turneele preolimpice de handbal au fost anulate

949

Federaţia Internaţională de Handbal a anunțat că au fost amânate toate turneele preolimpice de handbal, inclusiv cel în care urma să participe naţionala feminină a României între 20 şi 22 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Cel mai probabil, competiţiile vor fi reprogramate pentru luna iunie a acestui an. „Sănătatea şi securitatea tuturor celor implicaţi în procesul organizării şi disputării turneelor preolimpice în vederea Jocurilor 2020 de la Tokyo reprezintă marile priorităţi ale Federaţiei Internaţionale de Handbal. În urma acestei reevaluări, turneele feminine programate iniţial între 20 şi 22 martie în Spania, Ungaria şi Muntenegru şi turneele masculine programate iniţial între 17 şi 19 aprilie în Norvegia, Franţa şi Germania au fost amânate pentru iunie 2020. Echipele participante vor rămâne aceleaşi”, a precizat IHF. Naţionala feminină a României urma să întâlnească Thailanda (20 martie, ora 18:00), Norvegia (21 martie, ora 20:30) şi Muntenegru (22 martie, ora 17:00). Tricolorele au nevoie de o clasare în primele două locuri pentru a obţine biletele la JO 2020.
„Sunt lucruri mult mai importante în acest moment decât handbalul. Sunt foarte mulți oameni afectați, iar acum trebuie să ne focusăm pe acest lucru. Sănătatea sportivelor și a tuturor oamenilor primează. În mod cert, dacă lucrurile se îmbunătățesc, turneul preolimpic se va desfășura undeva la jumătatea lunii iunie”, a declarat selecționerul României, Bogdan Burcea, pentru Gazeta de Sud.
Şi liderul naţionalei feminine, Cristina Neagu, le-a transmis fanilor să urmeze regulile stabilite la nivel mondial ,,Toate competiţiile amânate din cauza coronavirusului. Aşa că, stau în casă şi, sincer, o să-mi prindă bine câteva zile de odihnă. Sănătatea este cea mai importantă. Aveţi grijă de voi oameni buni, respectaţi regulile de igienă şi nu mergeţi în locuri aglomerate! Sper să ne revedem curând pe teren!”, a scris Neagu, pe pagina sa de Facebook.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here