Turmă de oi atacată de maidanezi la Preajba

312
Un cioban de la marginea municipiului a sunat ieri dimineaţă la 112 şi a cerut ajutor după ce câinii maidanezi l-au atacat şi pe el şi turma pe care o păzea. Bărbatul s-a trezit încolţit de zeci de maidanezi, a căror prezenţă nu o simţise, câinii omorându-i nu mai puţin de 15 oi.

De asemenea, cinci miei au murit cu această ocazie, maidanezii comportându-se mai rău ca lupii înfometaţi, după cum spune ciobanul.

Alte peste zece oi au fost rănite, ciobanul anunţând-o şi pe proprietara turmei de incidentul respectiv, femeia dând vina pe Primărie pentru că nu gestionează cum trebuie problema câinilor fără stăpân. Reprezentanţii municipalităţii susţin însă că stâna ciobanului este amplasată la kilometri distanţă de marginea oraşului, pe terenuri proprietate privată ale altor persoane, nu ale autorităţilor locale. Un incident similar s-a produs la începutul iernii la Băleşti, unde proprietarul unei turme de capre a găsit mai multe animale moarte, acesta fiind convins atunci că lupii i-au dat iama în stână, deşi, după incidentul de ieri, e posibil ca şi la el să fi fost vorba tot de câini sălbăticiţi.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here