Turiştii pot alege să-şi petreacă week-end-ul la cort sau la pensiune

323

Sfârşitul de săptămână îi va îndrepta pe gorjeni spre munte, cu atât mai mult cu cât se anunţă un week-end canicular. Cei care nu au curaj să-şi petreacă zilele libere la cort, au la dispoziţie o gama variată de oferte la pensiuni. La Rânca, proprietarii spaţiilor de cazare au pregătit preţuri pentru toate buzunarele.

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în următoarea perioadă, astfel că o escapadă la munte este binevenită şi chiar recomandată. Cei care aleg să meargă la munte cu cortul trebuie să fie conştienţi de pericolele la care se pot expune. Totuşi, dacă se respectă sfaturile specialiştilor, acest gen de turism este o reală plăcere şi o oază de relaxare. La noi nu sunt animale care să reprezinte un pericol pentru cei care stau la cort. Pentru aceştia periculos este să instaleze cortul pe marginea râurilor, pentru că se pot trezi inundaţi. Cei care doresc să petreacă un sejur la cort trebuie să se informeze din timp despre locurile de campare amenajate în zonă unde doresc să ajungă şi despre starea drumului până la locul respectiv, căutând şi rute ocolitoare. Turismul cu cortul este o plăcere, atâta timp cât oamenii îşi asumă riscurile la care se pot expune. Totuşi, dacă ei respectă sfaturile venite din partea salvamontiştilor, o vacanţă la cort este una reuşită şi relaxantă.

La Rânca, spaţii de cazare pentru toate buzunarele
În staţiunea montană Rânca, turiştii au posibilitatea de a alege între hoteluri şi pensiuni. Indiferent de opţiuni, ei au la dispoziţie oferte mai mult decât tentante. Preţurile sunt acceptabile, existând posibilitatea de a negocia, în anumite locaţii. Cât priveşte modalităţile de petrecere a timpului în staţiune, se pot face drumeţii, dar nu numai. În centrul staţiunii funcţionează un circuit de tubing care măsoare câţiva zeci de metri, fiind amplasat chiar pe pârtia de schi. Există, de asemenea, posibilitatea de a cumpăra produse naturale sau suveniruri de la comercianţii din staţiune, dar şi de a merge în excursie pe Transalpina, pentru a admira peisaje de vis.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here