Turiştii electorali din Gorj, motiv de scandal şi ameninţări între PNL şi PSD

415

Numărul mare de gorjeni care au votat pe liste suplimentare, duminică, în două localităţi din Mehedinţi au încins spiritele între liberalii şi social-democraţii din judeţul vecin. Liberalii mehedineţeni acuză că votanţii din Târgu-Jiu şi Motru care ar fi votat în comunele Bala şi Dârvari ar fi fost turişti electorali aduşi de PSD-işti din judeţul lor la vot. Liberalii ameninţă chiar că vor face plângere la DNA pentru că turiştii gorjeni, votanţi duminică în cele două comune, nu ar fi fost unii reali. Pe trendul lansat de PNL, nici în Gorj lucrurile nu sunt mai calme, Dian Popescu raportând la centrul partidului, în cursul alegerilor europarlamentare, peste 600 de turişti electorali. PMP Gorj a ridicat aceeaşi problemă la nivel central în ziua alegerilor, dar acum preşedintele Nicolae Daviţoiu suţine că nu are de gând să mai facă nimic, deoarece, în opinia sa, lucrurile sunt deja clarificate.

Liberalii şi social-democraţii din judeţul vecin se ceartă, la o săptămână după alegeri, pe marginea votanţilor la europarlamentare cu buletine de Gorj care şi-au exercitat dreptul la vot la europarlamentare în Mehedinţi. Liberalii arată cu degetul spre social-democraţii care ar fi adus votanţi din Târgu-Jiu şi Motru în Mehedinţi, gorjenii votând pe liste suplimenatre în satul Dalma din comuna Bala şi în comuna Dârvari. Nici social-democraţii nu se lasă mai prejos, ameninţându-i la rândul lor pe liberali.
Suspiciunea a pornit însă de la PNL al cărui reprezentant în BEJ Mehedinţi ar fi constatat, în cele două localităţi cu votanţi din Gorj, liste suplimentare care nu respectau formatul aprobat de BEJ, acestea având retuşuri şi greşeli în dreptul CNP-urilor unora dintre cei care şi-au exercitat dreptul la vot. Listele respective erau completate, de fapt, cu datele unor persoane din Gorj, respectiv din Motru şi Târgu Jiu, dar care au votat în localităţile mehedinţene. Ieri, liberalii din judeţul vecin ameninţau că vor sesiza DNA pentru fraudă electorală.

Picture 210În Gorj, doar acuze
Dacă în judeţul Mehedinţi, foştii colegi de USL se bat pentru turiştii din judeţul Gorj, în judeţul nostru liberalii au avut grijă să acuze spre PSD că s-ar fi dedat la turism electoral. Liberalii nu au venit însă cu dovezi concrete şi s-au mulţumit doar să acuze acest lucru în ziua votului. Au făcut-o şi cei de la Partidul Mişcarea Populară Gorj care vorbeau de turism electoral, ca ieri însă să susţină că nu vor continua în niciun fel acuzele cu vreo plângere pe la organele de anchetă.
La Motru însă, Aurel Slapciu, preşedintele PMP acuză spre PSD în legătură cu turismul electoral practicat, în opinia sa, la Văgiuleşti şi Samarineşti. “Numeroşi motreni au votat în aceste comune, dar şi la Motru s-a votat masiv pe suplimentare”, a declarat Slapciu. Nicu Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, a menţionat că şi el a avut suspiciuni legate de turiştii electorali, dar nu intenţionează să facă vreo plângere în acest sens.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here