Turiştii care urcă la Rânca trebuie să-şi pregătească maşinile corespunzător

275

Meteorologii anunţă ninsori şi viscol la sfârşit de săptămână. Turiştii care şi-au planificat să îşi petreacă week-end-ul la munte sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinile corespunzător, astfel încât zăpada să nu le facă probleme.

Iarna îşi va intra în drepturi în următoarele zile. Vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60….70 km/h, viscolind ninsoarea.

Sfaturi pentru turişti
Date fiind avertizările meteorologilor, turiştii care urmează să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la Rânca sunt sfătuiţi să îşi ia măsurile necesare ce se impun pe timp de iarnă. „Cei care merg la munte vor avea zăpadă, se va schia pe pârtia din centrul staţiunii; există şanse să ningă suficient încât să meargă şi celelalte pârtii, inclusiv cea cu telescaunul. Dar, turiştii trebuie să fie atenţi la accesul rutier, să aibă maşinile pregătite, poate ninge mult şi chiar dacă se va acţiona în permanenţă să se desfacă drumurile pot fi momente în care zăpada să le ridice probleme”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Drumarii, pregătiţi de iarnă
Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj au efectuat ultimele verificări la Rânca înainte de intrarea în vigoare a noilor prognoze meteo. Din punctul lor de vedere totul este pus la punct, utilajele sunt pregătite, există şi stocuri de material antiderapant, astfel că nu vor fi probleme nici dacă va ninge abundent. Se acţionează cu 4 utilaje cu lama şi un răspânditor, dar şi cu 2 turbofreze şi o autofreză de mare putere, care sunt la dispoziţia drumarilor la Rânca. Prin urmare, pentru şoferi nu va fi nicio problemă legată de starea drumului, nici în condiţiile în care ar mai ninge.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here