Turiştii au ajuns pe Transalpina, după puhoi

574

Transalpina continuă să atragă turiştii, ca un magnet. La doar câteva zile după ce a fost destul de afectată de ploile care s-au abătut asupra judeţului nostru, şoseaua a fost asaltată de turişti, cei mai mulţi dintre ei venind pe două roţi. La ora actuală, pe Transalpina se circulă, fiind îndepărtate aluviunile pe un sens de mers, iar în zona unde s-a creat un crater în asfalt se circulă pe o bandă.

aluviuni transalpinaVestea că Transalpina s-a surpat în urma furtunii şi că a fost acoperită de aluviuni, în anumite zone, i-a speriat pe unii. Alţii, însă, de cum au aflat că se poate circula, au şi pornit la drum şi nu au regretat. Circulând cu prudenţă, oricine poate tranzita Transalpina fără probleme.
1Săptămâna trecută, în urma furtunii care s-a abătut asupra judeţului nostru, la kilometrul 58, Drumul Regelui a fost acoperit cu aluviuni însemnate cantitativ.
Din fericire, în câteva ore s-a reuşit îndepărtarea acestora pe un sens de mers, astfel că traficul rutier a fost reluat.

Turiştii iau cu asalt Transalpina
În acest sfârşit de săptămână, sute de autoturisme şi motociclete au ajuns pe Transalpina. Turiştii sunt atraşi de frumuseţea locului, peisajele de pe Drumul Regelui fiind de o frumuseţe unică. De altfel, întreg traseul este captivant, fapt ce îi determină pe iubitorii  muntelui să ajungă aici ori de câte ori au ocazia.
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la N la S.
motocicleteDrumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj.
Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică, şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca “Drumul Regelui”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here