Turişti mai puţini în magazinul de suveniruri din Parcul Brâncuşi

958

Din anul 2010, în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu, autorităţile locale au deschis un punct de informare turistică pentru toţi cei care ajung în oraşul lui Brâncuşi şi vor să afle cât mai multe despre aceste locuri, dar şi un mic magazin de suveniruri. Sezonul de vară este cel care aduce la Târgu-Jiu sute de turişti, însă numărul lor este în continuă scădere, implicit şi banii lăsaţi la magazinul de suveniruri.

Centrul de informare turistică este tranzitat anual de mii de turişti. Sezonul cel mai aglomerat este cel de vară. Potrivit vânzătoarelor de la micul magazin de suveniruri, turiştii din vara care tocmai s-a încheiat au fost numeric mai puţini faţă de anul anterior. În interiorul centrului se află şi o condică unde turiştii pot semna şi lăsa impresii cu privire la vizita din municipiul Târgu-Jiu.
Cei care au trecut pragul magazinului cu suveniruri în vara acestui an au fost, cu precădere, turişti români din oraşe precum Braşov, Galaţi, Câmpina, Buzău, zona Maramureşului, dar şi turişti străini din Franţa sau Spania.
Indiferent că vorbim de turişti români sau veniţi de pe alte meleaguri, numărul acestora este în scădere, precum şi vânzările magazinului, cele mai căutate fiind obiectele mici care pot constitui o amintire de vacanţă din oraşul lui Brâncuşi pentru cei care tranzitează Târgu-Jiul.

magazin2Cărţi, magneţi şi vederi
Majoritatea turiştilor care au vrut să plece cu o amintire din Târgu-Jiu, au optat pentru magneţi personalizaţi cu operele celebrului sculptor Constantin Brâncuşi. La magazinul de suveniruri din Parcul Central, preţul magneţilor variază între 3,5 şi 5,5 lei. De asemenea, au fost şi turişti care au optat pentru achiziţionarea mai multor vederi cu imagini specifice judeţului Gorj, dar şi personalităţilor gorjeneşti, preţul unei vederi fiind de 50 de bani. Căutate de oamenii cu dare de mână au fost cărţile despre viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi. La magazinul de suveniruri sunt comercializate următoarele titluri: “Aforismele lui Brâncuşi” (28 lei), “C. Brâncuşi” (28 lei) şi “Tinereţea lui Brâncuşi” (14 lei), ambele purtând semnătura lui lui V. G. Paleolog, dar şi cartea “Aşa grăit-a Brâncuşi” (26 lei) a Soranei Georgescu-Gorjan.

magazin3Informaţii pentru turişti
De asemenea, magazinul comercializează şi cd-uri cu muzica unor artişti locali, brelocuri, căni, dar şi obiecte de artizanat sau lucrări de artă ale pictorilor şi sculptorilor gorjeni. Programul de funcţionare al Centrului Turistic de Informare din Parcul Central este de marţi până vineri între orele 9:00 – 17:00, iar sâmbăta şi duminica orarul este de la 9:00 la 16:00, în zilele de luni fiind închis.
Vizitatorii Târgu-Jiului mai pot găsi la Centrul de Informare Turistică detalii despre unităţile de alimentaţie publică din municipiu dar şi din judeţ, precum şi adrese ale spaţiilor de cazare, hoteluri, moteluri şi pensiuni, unde se pot odihni pe perioada excursiilor în Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here