Turismul pre-electoral, confirmat în Oltenia!

365
Ce-ar fi Traian Băsescu fără PD-L? Doar un preşedinte fost preşedinte-jucător şi viitor fost preşedinte. Care-a afirmat că nu se va mai întoarce niciodată în PD-L, de parcă ar plânge cineva la dispariţia lui de pe scena politică.

Nu trebuie să fii prea mare observator al întâmplărilor de duminică, la Cetate şi la Craiova ca să vezi limpede cam câtă lume ar fi la întrunirile electorale ale candidatului PD-L la prezidenţiale dacă n-ar exista maşinăria pedelistă.

Cei aflaţi la faţa locului au relatat că duminică, spre judeţul Dolj, au rulat vreo 5o de autobuze şi 30 de microbuze aranjate de SNLO cu membri ori simpatizanţi ai PD-L de pe întinsul Olteniei. N-or fi fost cu toţii doar mineri şi energeticieni obligaţi de mai marii lor de la cârma SNLO ori a complexelor energetice Turceni şi Rovinari, directori puşi în funcţie de încă ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu. Mai toată presa arată cu degetul spre creierul maşinăriei PD-L din Gorj, nimeni altul decât Ionel Manţog, director cu greutate al Complexului Turceni. Care, aproape sigur, n-a acţionat de unul singur, fiind ajutat îndeaproape de liderul sindicatelor miniere Marin Condescu, cei doi fiind cercetaţi şi judecaţi împreună în dosarul strămutaţilor de lux pentru un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.
Să ne aducem aminte că şi la alegerile euro-parlamentare se semnalaseră manevre ale turismului electoral în judeţul Gorj, cu probe, doar că la demararea anchetei de către fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, pe motiv că acesta demasca şi posibilele viitoare fraude electorale şi deci turismul electoral de la prezidenţiale, ancheta a fost stopată, iar ministrul incomod demis!
La Peştişani, gura satului nu poate ocoli două evenimente ambele legate tot de turismul pre-electoral. Mai astă vară, tinerilor care împlinesc în anul 2009 vârsta de 18 ani şi au drept de vot, li s-a oferit un concediu gratis pe litoral de o săptămână. Şi cum autocarul pus la dispoziţie de către organizaţia PD-L Gorj nu s-a umplut doar cu tineri ajunşi la vârsta majoratului, au mai beneficiat de un sejur pe litoral, tot gratuit, şi alţi localnici, inclusiv pensionari.
Duminică dimineaţa, în centrul satului Peştişani, altă dandana. Treziţi cu noaptea-n cap, membri ai organizaţiei PD-L din comuna Peştişani şi simpatizanţi s-au strâns pentru o excursie la Craiova. Nu înainte de a se aghesmui niţel cu vreo zece litri de ţuică fiartă. Pe o vreme ploioasă, de nu-ţi venea nici câinele să-l scoţi afară din casă, totuşi, bravii susţinători de ocazie ai candidatului la preşedinţie Traian Băsescu şi-au oferit serviciile. Este uşor de bănuit că n-au făcut-o chiar degeaba şi că pe la Craiova au mai fost serviţi cu niscaiva mici şi bere spre a putea striga din răsputeri „Băsescu-Băsescu!”, precum pe vremurile Congresului al XIV-lea o făceau cu răposatul, scandând „Ceauşescu-Ceauşescu!” Pe la orele 17, autobuzul cu număr de Mehedinţi, dintre acelea folosite la transportul minierilor, a revenit. Drept recompensă, aplaudacii de la Craiova au mai primit ţuică şi bere, după pofta inimii, la înapoiere. Şi să mai spună cineva că, pe platoul din faţa Teatrului Naţional Marin Sorescu, din Bănie, Traian Băsescu a fost primit de 40.000 de craioveni. După cum se vede şi din acest exemplu, petrecut pe meleaguri gorjene, a fost vorba de încă o mostră a turismului pre-electoral.
*
Nu-i de râs, ci de plâns. În faţa mulţimii adunate, Traian Băsescu a mai dat încă o dovadă de masochism politic spunând: „Nu mi-a plăcut, dar mai vreau odată”. De parcă ar confunda preşedinţia României cu amorul, cu o beţie sau cu o petrecere cu lăutari. În schimb, despre realizările actualului mandat nu prea are ce spune şi atunci se întrece în minciuni de felul celei legate de Insula Şerpilor, pe care pretinde că ar fi anexat-o la România. Dacă nu ştie şi nici nu citeşte, ar fi trebuit să afle din presă ori de la consilierii săi, totuşi, adevărul. Curtea Internaţională de Justiţie a decis, în februarie 2009, că Insula Şerpilor nu influenţează trasarea liniei mediane în stabilirea frontierelor platformei continentale şi a zonelor economice exclusive ale Ucrainei şi României în Marea Neagră. Cât priveşte cei 9.600 Km pătraţi cu care susţine că România ar fi mai mare, îi facem gratis precizarea că fostul lui aliat din Alianţa DA, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a şi amanetat încă pe vremea cânt deţinea funcţia de prim minictru pus tot de falsul patriot Traian Băsescu!
*
Despre păcăliciul prim ministru desemnat, dar nebăgat în seamă de nimeni, Liviu Negoiţă, nici nu merită să vorbim. Doar nişte demagogi, precum interesatul de căderea lui – interimarul premier demis Emil Boc – îi mai dă şanse. Realitatea din Parlamentul României nu-i dă nici măcar una să treacă la votul de la calendele greceşti.
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here