Turismul gorjean, promovat la Bucureşti

90

calinoiuO delegaţie a Consiliului Judeţean Gorj va fi prezentă în perioada 15 – 18 martie la Târgul de Turism al României, aflat la cea de-a XXVII-a ediţie. Deplasarea se va face în cadrul proiectului „Redescoperă Gorjul”, proiect ce prevede, printre altele, participarea Gorjului la cinci târguri de turism pentru a promova atracţiile judeţului în rândul turiştilor.

Târgul de Turism al României se va desfăşura în perioada 15 – 18 martie, printre sutele de participanţi numărându-se şi reprezentanţii judeţului Gorj. O delegaţie a Consiliului Judeţean Gorj va fi prezentă la Bucureşti în această perioadă, marcând astfel cea de-a doua participare a Gorjului la un târg de turism în cadrul proiectului “Redescoperă Gorjul”. “În perioada 15 – 18 martie, în cadrul proiectului “Redescoperă Gorjul”, se va participa la Târgul de Turism al României, unde vom distribui materialele realizate în cadrul acestui proiect, respectiv pliante, albume de prezentare ale judeţului Gorj, harta turistică a judeţului, insigne, brelocuri, pixuri. Nu este primul târg la care participăm; s-a mai participat în perioada 2-4 decembrie la Târgul de turism de la Bacău. Urmează să mai participăm la încă trei târguri, respectiv la Arad, Cluj şi Braşov”, a precizat Alina Pătraşcu, manager proiect. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, punerea în valoare a potenţialului turistic al judeţului este una dintre priorităţilor autorităţilor judeţene, astfel încât numărul de turişti care vin în Gorj să crească: „Suntem aproape de terminarea proiectului „Redescoperă Gorjul”. Acum suntem în faza de a ne prezenta la cel de-al doilea târg de turism, din cele 5 târguri la care avem obligaţia contractuală de a ne prezenta. Este vorba de a promova, alături de Brâncuşi, un alt brand turistic privind patrimoniul nostru cultural, patrimoniul istoric şi, nu în ultimul rând, potenţialul turistic la nivelul judeţului Gorj. Este una din priorităţile noastre, aceea de a pune în valoare potenţialul turistic, şi am avut marea şansă de a beneficia de fondurile europene”, a declarat Ion Călinoiu.

Zona montană, căutată de turişti

Picture 008Printre elementele turistice a căror promovare se vrea în cadrul unor astfel de târguri se numără şi zona montană, activităţile ce se desfăşoară în această zonă fiind căutate de turişti, atât din România cât şi din Europa. “Suntem conştienţi de potenţialul turistic al judeţului Gorj şi încercăm să-l punem în valoare cu ocazia unor astfel de evenimente. Pe lângă cunoscutele obiective şi elemente turistice care ne caracterizează ca şi judeţ, promovăm în special zona montană, zonă în care se desfăşoară o serie de activităţi turistic-sportive foarte interesante, foarte căutate pe piaţa românească şi piaţa europeană. Din experienţa anilor trecuţi, credem că târgul din acest an va avea succes pentru că ne prezentăm cu materiale noi, complete, abordăm absolut toate elementele de promovare turistică ale judeţului”, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului de Salvamont şi Turism Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here