Turismul gorjean înregistrează creşteri lunare

143

rancaSe pare că lunile de primăvară au fost unele de bun augur pentru proprietarii unităţilor de cazare turistică din judeţul nostru conform conducerii Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, care au anunţat creşteri privind numărul de sosiri ale turiştilor pe meleagurile gorjeneşti.

Potrivit ultimei informări transmise de Direcţia Judeţeană de Statistică, numărul turiştilor sosiţi în Gorj a crescut în luna martie 2012 cu 34,2% faţă de aceeaşi lună a lui 2011. Gheorghe Popescu, şeful Direcţiei de Statistică Gorj, spune că în luna martie a acestui an, s-au înregistrat 5.216 sosiri ale turiştilor, cu un total de 11.377 de înnoptări. Astfel, şi numărul înnoptărilor a crescut cu 41,7% faţă de anul precedent, rezultând un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 20,5%.

Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 64,8% au fost în hoteluri, 10,9% în moteluri, 5,9% în pensiuni agroturistice, 13,2% în pensiuni, 0,7% în cabane turistice şi 4,4% în alte structuri de primire a turiştilor care au poposit pe meleagurile Gorjului. De asemenea, din totalul înnoptărilor, 75,8% au fost în hoteluri, 5,7% în moteluri, 6,1% în pensiuni turistice rurale, 8,7% în pensiuni, 0,4% în cabane, iar procentul nopţilor petrecute în alte structuri de primire turistică este de 3,2 %.

Câştigurile salariale, în scădere

Conform directorului Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, Gheorghe Popescu, în ciuda faptului că turismul a înregistrat cifre pozitive în judeţul nostru, câştigul salarial mediu net al gorjenilor a scăzut în luna martie a acestui an cu 2,5% faţă de luna anterioară. Astfel, în martie 2012, câştigul salarial mediu nominal brut în judeţul Gorj a fost de 2.077 de lei, iar cel net de 1.487 de lei. Potrivit specialiştilor Direcţiei Judeţene de Statistică, pe sectoare de economie, nivelul câştigurilor salariale medii nete a fost de 1.842 de lei în industrie şi construcţii (în scădere cu 4,8% faţă de luna anterioară), 1.273 de lei în agricultură, silvicultură, piscicultură, servicii anexe (în creştere cu 3,1%), şi 1.125 lei în servicii (în creştere cu 0,8%).

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here