Tunul de un milion de lei, anchetat la poliţiştii gorjeni

315

motaConsilierul judeţean Iustin Moţa a fost reţinut în cursul nopţii de joi spre vineri, alături de alţi doi bărbaţi şi o femeie, acesta, în calitate de director al unei unităţi subordonate Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia fiind implicat într-o afacere cu motorină pe care poliţiştii gorjeni o consideră păguboasă.

Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă a celor patru, dar pronunţarea unei sentinţe de către magistraţi a fost amânată până azi, suspecţii fiind puşi în libertate la expirarea celor 24 de ore de reţinere.

Iustin Moţa conduce Baza de Aprovizionare Rovinari, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, funcţie în care a aprovizionat aproape 200 de tone de motorină în condiţii pe care anchetatorii le consideră ilegale. Doi oameni de afaceri din Caraş Severin, Marius Mara şi Tony Gheorghe Novăcescu, au livrat combustibilul firmei unei patroane din Târgu Jiu, Aida Elena Prisacă, fostă soţie de poliţist din IPJ Gorj, aceasta având o staţie de carburanţi chiar la marginea oraşului. Anchetatorii nu au oferit informaţii despre ancheta pe care o au în derulare, dar surse judiciare spun că Moţa ar fi dat motorina contra unor cecuri fără acoperire, din suma de 1,5 milioane lei, afaceriştii din Caraş au dat cecuri fără acoperire în cuantum de peste un milion de lei, Baza de aprovizionare înregistrând o pagubă uriaşă.

Cei patru au fost aduşi la Poliţie joi seara pentru audieri, în noaptea care au urmat producându-se reţinerea lor, după care, ziua de vineri a trecut nu noi audieri care au durat cu orele în fiecare caz în parte. Procurorul de caz a solicitat în cele din urmă mandat de arestare preventivă pe numele celor patru, numai că, la instanţă, persoanele reţinute pentru 24 de ore au fost duse extrem de târziu, iar avocaţii lor au solicitat timp pentru a studia dosarul şi a-şi formula o pledoarie. În consecinţă, judecătorul de caz a găsit de cuviinţă că poate asculta pledoariile respective azi, faptele de care sunt acuzaţi cei patru producându-se anul trecut, deci nimeni nu mai avea cum să influenţeze probele în zilele de sâmbătă şi duminică. În plus, la miezul nopţii, celor patru le expirau ordonanţele de reţinere şi judecătorul de caz nu apuca oricum să pronunţe un verdict, ca urmare, amânarea luării unei decizii până azi a fost convenabilă pentru toate părţile, mai puţin pentru anchetatorii care sperau să îi vadă pe suspecţi după gratii.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here