Ţundrea se poate odihni în pace! – Criminalul a fost pedepsit definitiv

163

La 20 de ani de la producerea unei oribile crime pentru care gorjeanul Marcel Ţundrea a stat închis pe nedrept 12 ani, Justiţia din România îndreaptă, definitiv cea mai gravă eroare judiciară. Gheorghe Avram, adevăratul autor al faptelor de omor şi viol asupra unei minore în vârstă de 14 ani, a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare. Din păcate, Marcel Ţundrea, cel condamnat iniţial pe nedrept, nu se mai poate bucura de această decizie, el murind la trei ani după ce a fost descoperit nevinovat.

S-a făcut dreptate la 20 de ani de la producerea faptelor şi săvârşirea cele mai grave erori judiciare post decembriste. Marcel Ţundrea, un bărbat pe atunci de 30 de ani a fost arestat şi condamnat la 25 de ani de închisoare pentru viol şi omorul unei minore de 14 ani din Pojogeni. A efectuat 12 ani în spatele gratiilor, timp în care şi-a strigat permanent nevinovăţia. Un test ADN l-a scos din puşcărie. Acesta a dovedit că nu Ţundrea este autorul acelor fapte petrecute în 1992.

Procurorul Diaconescu l-a vrut pe Ţundrea în puşcărie
Este de menţionat încăpăţânarea procurorului, Emil Moţa, care împotriva colegilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a cerut revizuirea dosarului si efectuarea acestui test. Aşa s-a aflat că nu Ţundrea este vinovatul faptelor oribile petrecute în 1992 asupra minorei. Aici trebuie reamintite infracţiunile pe care procurorul Ion Diaconescu le-a făcut ca să bage în puşcărie un om nevinovat. A falsificat probele pentru ca Ţundrea să fie găsit vinovat. Constatarea aparţine procurorul general adjunct, Marius Iacob, care constată că procurorul Ion Diaconescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a măsluit probe şi a făcut abuz în serviciu pentru a-l condamna pe Marcel Ţundrea. Toate aceste date apar în rechizitoriul Parchetului General prin care Gheorghe Avram a fost trimis în judecată ca adevărat autor al faptelor din 1992. Numai că, infracţiunile de care se făcea vinovat procurorul Diaconescu s-au prescris, iar acesta nu mai poate răspunde penal. Una peste alta, procurorul are o pensie de 12.000 de lei pe lună şi activează şi ca avocat.

Coleg de celulă cu criminalul
Revenind la victima procurorului falsificator de probe, la trei ani după ce a fost scos din puşcărie, Tundrea a murit din cauza bolilor de plămâni căpătate în detenţie.
În urmă cu 2 ani s-a descoperit şi adevăratul autor al faptelor, respectiv Gheorghe Avram, consătean cu victima, autor al mai multor tâlhării, iar pentru o perioadă Ţundrea şi Avram au fost chiar colegi de celulă. Avram a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor deosebit de grav.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here