Tunderea ierbii şi strângerea gunoaielor, în faţa caselor viceprimarului şi vărului său

178

În drumul meu matinal spre cafeaua de dimineaţă, un consătean mă roagă să-l însoţesc. Şi să văd o hărnicie ieşită din comun. În comuna Peştişani, o comună fără primar. Sau are unul dar e suspendat şi la răcoare.

N-am mers prea departe, ci numai până la intersecţia drumului judeţean Peştişani – Târgu-Jiu, cu asfaltata stradă a Frânceştilor. Şi acolo, ce să vezi? Maşina DACIA a primăriei Peştişani, îl adusese pe Nelu Feraru să supravegheze munca a trei oameni. După principiul unul cu mapa şi trei cu sapa. E un fel de a spune, pentru că sapă nu avea nimeni. Două femei alergau de zor să strângă gunoaiele din faţa uneia dintre casele viceprimarului Pantelimon Tivig şi a vărului său Silviu-Silvestru Tivig, proaspăt uns administrator al SC „UTIL-BONUS” SRL, firma falimentară de gospodărire comunală cu acţionar unic Consiliul Local Peştişani.

Slugărnicie, pe banii contribuabililor
Cel mai harnic era un bărbat, altfel şofer pe o maşină de gunoi a firmei, trimis de şeful său să taie iarba din faţa caselor celor doi oameni importanţi ai comunei. Nu ştiu dacă viceprimarul – şi edil şi consilier local – are vreo vină, ori este vorba de oarece slugărnicie din partea subalternilor Nelu Feraru, funcţionar răspunzător de situaţiile de urgenţă din comună, şi administratorul văr – Silviu-Silvestru Tivig.
Ieri a fost o zi de luni, zi în care la Peştişani se strânge gunoiul din pubelele pe care oamenii le scot în faţa casei. La ora 13,30 nu se ridicase nimic. Numai trei oameni – două femei şi un bărbat – harnici aveau grijă să nu fie mizerie şi iarbă în faţa caselor celor doi oameni plătiţi din taxele şi impozitele cetăţenilor.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here