Tun de 2 miliarde în prime de merit, la Minprest

187

minprest 2Doi reprezentanţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj au verificat săptămâna trecută situaţia financiar-contabilă a SC Minprest Serv Rovinari. Finanţiştii nu au plecat cu mâna goală de la societatea aparţinând SNLO, ci, se pare că ar fi depistat nereguli crase în activitatea membrilor Consiliului de Administraţie(CA) a societăţii. Gaura depistată de cei de la DGFP Gorj este de vreo 2 miliarde de lei vechi, banii încasaţi ilegal putând fi de fapt prime de merit pentru membrii acestui organism, acordate fără ca legea să permită acest lucru.

Un nou scandal bate la porţile Minprest Serv Rovinari. După plângerile penale împotriva conducerii societăţii, acum Finanţele depistează nereguli şi în activitatea Consiliului de Administraţie. Doi inspectori au controlat deja săptămâna trecută activitatea unităţii, se vehiculează, la reclamaţia cuiva din interior, iar neregulile au şi ieşit la suprafaţă. Surse din SNLO dau ca sigur faptul că finanţiştii ar fi depistat aici o “gaură” de 2 miliarde de lei vechi, banii în cauză fiind aprobaţi ilegal de Consiliul de Administraţie al Minprest-ului, pentru uzul celor care fac parte din acest organism.

Glomnicu şi Moţa, actualul şi fostul preşedinte de CA

Foşti şi actuali membrii ai Consiliului de Administraţie sunt arătaţi cu degetul în acest “dosar”, care o dată ajuns la poliţie se poate lăsa cu acuze grave la adresa celor vizaţi, de genul abuz în serviciu şi primirea de foloase necuvenite. Cei afectaţi pot fi atât actualul preşedinte al CA-ului Minprest, uneperistul Alexandru Glomnicu, membrii CA-ului, Elena Vintilescu, directoarea societăţii, şi Sorin Chircu, finul deputatului Cosmin Popescu, şef în cadrul Complexului Energetic Turceni. Ar putea da cu subsemnatul şi Iustin Moţa, fostul preşedinte al CA-ului, care a câştigat recent un proces controversat cu SNLO-ul, Adi Giurcău, membru al acestui organism şi Mihai Dafinoiu, directorul de Producţie al SNLO.

Surse din Minprest anunţă că membrii CA-ului societăţii ar fi obţinut prime de merit, pe care şi le-ar fi acordat singuri, atât la finalul anului trecut cât şi anul acesta în lunile februarie-martie. Primele s-au dat fără ca respectivii să se ferească, plicurile fiind la vedere.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here