TSD Gorj donează sânge

166

Organizaţia de tineret a Partidului Social Democrat Gorj a demarat o serie de acţiuni umanitare, începând prin mobilizarea tinerilor membri ai partidului de a dona sânge.

Astfel, organizaţia TSD Baia de Fier, împreună cu organizaţia municipală a TSD au mobilizat peste 25 de tineri care au donat sânge, aceştia afirmând ca au fost impresionaţi de multiplele cazuri în care din lipsa sângelui se pot pierde vieţi care ar fi putut fi salvate. Această acţiune este doar începutul implicării tinerilor pesedişti în salvarea vieţilor omeneşti.
Cineva are nevoie de sânge o data la 3 secunde. În medie, este nevoie de 500.000 de unităţi anual, în România. 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii, cu toate că doar 2% din populaţie donează sânge. Dezastre ca accidentele de maşină, incendiile sau alte traume de acest gen se întâmplă, din nefericire, în fiecare zi, iar victimele acestor dezastre au nevoie de sânge, şi de puţin ori se întâmplă să aibă nevoie doar de o unitate de sânge. Dacă donatorii eligibili ar dona sânge periodic, de la patru până la şase ori pe an, necesarul unităţilor de sânge ar fi acoperit, iar problema insuficienţei unităţilor de sânge ar fi de domeniul trecutului.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here