Trucuri esențiale care îți mențin părul frumos și sănătos, pe timpul verii

714

Razele nocive ale soarelui nu afectează doar pielea, ci pot ajunge să distrugă frumusețea podoabei capilare. Astfel, la finalul verii, tot mai multe femei constată că părul și-a schimbat aspectul, acesta devenind uscat, fragil și lipsit de strălucire. Pe toată durata sezonului cald, dar mai ales în timpul concediului, părul are nevoie de o îngrijire specială. Ținând cont de câteva trucuri simple, firul de păr va rămâne în continuare frumos și sănătos, indiferent de temperaturile de afară.

Nu folosi șampon înainte de a merge la piscină
Mersul la piscină este cea mai simplă modalitate pentru a scăpa de căldura excesivă, dar pentru ca părul să nu aibă de suferit în momentul în care intră în contact cu apa din piscină e nevoie să se țină cont de un anumit truc. Mai exact, înainte de a merge la piscină, evită să te speli pe cap. Șamponul va elimina uleiurile care există la nivelul scalpului, ceea ce înseamnă că acesta va deveni mult mai sensibil, iar firul de păr va avea de suferit din cauza substanțelor chimice existente în apă.

Nu uita de protecția solară pentru păr
Cea mai simplă modalitate prin care îți poți proteja părul de razele soarelui este purtarea unei eșarfe sau a unei pălării. Dacă acest lucru ți se pare incomod, poți folosi un balsam de păr care să conțină protecție solară sau o mască cu SPF.

Ține părul prins
Căldura excesivă poate usca părul, făcându-l să se electrizeze. Pentru a evita acest lucru, poți alege să îți prinzi părul. Există o multitudine de coafuri care se potrivesc perfect vara, cele mai inspirate fiind împletiturile sau cocurile lejere. Acest truc nu doar că va împiedica electrizarea părului, ci și transpirația excesivă.

Bea foarte multe lichide
Hidratarea este esențială în timpul verii, acest lucru prevenind o mulțime de neplăceri. Dacă organismul este hidratat, părul și pielea își vor păstra aspectul impecabil. Când temperaturile sunt ridicate sunt recomandate cantități mari de lichide, dar și o dietă bogată în legume și fructe.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here