Trotuare reabilitate cu peste 1 milion de lei într-o comună din Gorj

728

Primăria comunei Țânțăreni alocă peste 1,3 milioane de lei pentru a amenaja și reabilita câteva trotuare în satul Țânțăreni. Banii sunt de la bugetul local.
Trotuarele ce se vor amenaja sunt amplasate de o parte și de alta a DN 66. În lipsa lor, circulația pietonală se desfășoară în mare parte pe acostamentul drumului național, existând un risc mare de accidente, dat fiind faptul că DN 66 este foarte intens circulat.
Mai mult, trotuarele existente în zona de centru a localității Țânțăreni sunt din dale de beton de ciment, executate în urmă cu patru decenii. Ele se prezintă într-o stare de degradare avansată, dalele sunt sparte, denivelate, fără pantă de scurgere a apelor pluviale, fapt ce creează fenomenul de băltire atunci când plouă. Dalele vor fi înlocuite cu pavele prefabricate din beton.
Trotuarele care se vor amenaja vor avea o lungime totală de 5.139 metri.
„Pe traseul trotuarelor proiectate se regăsesc montate subteran rețele de apă, gaze naturale și canalizare. Prin urmare, este necesară ridicarea la cotă (partea superioară finală a trotuarului) a unui număr de 60 de bucăți capace cămine vizitare utilități (apă-canal)”, potrivit caietului de sarcini.
Primăria Țânțăreni așteaptă oferte de la firmele interesate până în după-amiaza zilei de 10 iulie. Durata contractului este de 6 luni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here