Trotea, verificat pentru incompatibilitate în Consiliul Judeţean

215

PREFECTURA GORJRegulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Judeţean Gorj prevede şi în ce situaţii un consilier judeţean este incompatibil pe funcţie.

Una dintre incompatibilităţi apare atunci când un consilier este director general la o societate comercială de interes naţional ori face parte dintr-un consiliu de administraţie ori din Adunarea Generală a Acţionarilor la o astfel de companie. Pe baza acestor prevederi, unii consilieri judeţeni demonstrează că au încălcat acest regulament ocupând funcţii interzise de lege.

Este cazul democrat-liberalului Ionel Manţog care a fost director general al Complexului Energetic Turceni, până la începutul anului 2009, fiind totodată consilier judeţean el fiind şi şeful Consiliului de Administraţie a societăţii de interes naţional. Situaţia este însă actuală în cazul lui Tiberiu Trotea, cel care este director general, numit pentru trei luni, la Complexul Energetic Rovinari, altă societate de interes naţional. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au promis că vor verifica regulamentul şi vor anunţa dacă consilierul judeţean Trotea se află sau nu în incompatibilitate. Dacă incompatibilitatea va fi constatată, PD-L Gorj îl va înlocui pe consilierul judeţean Tiberiu Trotea cu următorul pe listă.
troteaRegulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Gorj:
Art.97
(1) Funcţia de consilier judeţean este incompatibilă cu:
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean sau la regiile autonome si societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în judeţul Gorj;
e) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în judeţul Gorj;
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here