Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, deschis circulaţiei

1492

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost deschis joi circulaţiei, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„S-a deschis acum circulaţia pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti! Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie. Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din #România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Piteşti-Craiova: aglomeraţia provocată de tranzitarea oraşelor #Slatina şi #Balş!”, a anunțat Grindeanu.

Construcţia celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a început în luna septembrie 2019.

Pe tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru tronsonul 4 sunt avansate.

„Din păcate, antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni”, a mai spus Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here