Troiţă dezvelită în memoria scriitorului Dumitru Bălăeţ

537

Personalitatea scriitorului Dumitru Bălăeţ astăzi omagiată, la Crasna, prin dezvelirea unei troiţe ridicată în cimitirul satului Buzeşti. Evenimentul a fost organizat de către familia acestuia cu ajutorul Consiliului local şi al Primăriei Crasna.

Dumitru Bălăeţ, poet, eseist şi bibliolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România încă din 1973, precum şi membru al Societăţii Scriitorilor Români, a părăsit această lume în data de 5 februarie a acestui an, la vârsta de 74 de ani. Corpul neînsufleţit a fost condus pe ultimul drum, locul de veci fiindu-i Cimitirul „Tudor Vladimirescu”, de pe strada Antiaeriană din Bucureşti. În memoria sa, familia, cu ajutorul Primăriei şi a Consiliului local Crasna, a ridicat o troiţă în cimitirul satului Buzeşti, aceasta fiind dezvelită ieri.
Dumitru Bălăeţ s-a născut pe 8 noiembrie, 1935, în Crasna. Acesta a fost licenţiat al Facultăţii de Filologie – Universitatea Bucureşti, iar în 1973 şi-a dat doctoratul în filologie. Între 1968 şi 1970 a fost director al Direcţiei Bibliotecilor în Ministerul Culturii, iar între 1978 şi 1990 a fost lector la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. Din 1991, a devenit membru al Partidului Socialist al Muncii (PSM), un an mai tarziu devenind membru al Consiliului Naţional al PSM. În 1992 a fost ales deputat de Gorj pe lista PSM. Dincolo de cariera sa politică, Dumitru Bălăeţ a rămas în memoria românilor pentru volumele sale de poezii, el fiind autorul a nu mai puţin de 16 volume. Printre acestea se află: „Topos atopos” (1969), „Scuturile” (1971), „Glasuri” (1978), „Eterna regăsire” (1979) sau „Regăsirea continuă” (1986). De-a lungul activităţii sale, Dumitru Bălăeţ a colaborat la publicaţii literare şi culturale, precum „Luceafărul”, „România literară”, dar şi la revista „România Mare”.
Dorina CIOPLEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here