Trofeul Festivalului Național de Folk și Baladă ,,Poarta Sărutului” a plecat la Bistrița Năsăud

539

Ediția 2021 a Festivalului Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului” s-a încheiat duminică, după două zile în care iubitorii muzicii folk s-au putut bucura de recitaluri susținute de concurenți talentați, dar și de nume mari ale genului. Anul acesta, Trofeul Festivalului a fost adjudecat de Diana Porca, o tânără din Bistrița Năsăud.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 7-8 august și a fost organizat de Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în colaborare cu Asociația ,,Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni’’, posturi de radio și televiziuni naționale și locale. „Municipiul Târgu Jiu a fost, în acest weekend, gazda celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“. Iubitorii acestui gen au putut urmări, la Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, recitaluri extraordinare oferite de Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Dan Vană, Emeric Imre și Jimi Laco, Adrian Beznă, Dana Florian și Mircea Rusu. Juriul festivalului, format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, precum și poeți și personalități importante ale culturii românești, a avut o misiune dificilă și anul acesta”, a transmis Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu.

Palmaresul festivalului
Câștigătoarea Marelui Premiu și Trofeului Festivalului este Diana Porca, din Bistrița Năsăud. Premiul I a fost obținut de Marinel Petreuș, din Baia Mare, Premiul II de Giulia-Cristina Gheorghiu, din Suceava, iar Premiul III de Silvia-Marina Ceche, din Craiova. Premiul “Viorel Gârbaciu” a fost adjudecat de Bianca-Laura Hodolean, din Bumbești Jiu, Gorj, iar Premiul special pentru compoziție “Liviu Nechita”, oferit de Cristina Giosu prin Asociaţia “Proiect pentru o lume a Oamenilor Mai Buni”, a revenit lui Claudiu-Ilie Benga, din Brașov.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here