Trofeul Festivalului Național de Balet și Dans Modern, obținut de Odette Ballet School din București

627

Pe scena Cercului Militar din Târgu-Jiu au urcat, sâmbătă, cu ocazia Festivalului Național de Balet și Dans Modern-ediția a IV-a, 35 de elevi de la mai multe școli de profil din Craiova, București și din municipiu. Prestația candidaților cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani a fost punctată de un juriu de specialitate, care a oferit premii pentru fiecare grupă de vârstă și stil de dans în parte. Trofeul ediției din acest an al Festivalului a fost obținut de elevii Odette Ballet School din Capitală.

Sub coordonarea unor profesori și coregrafi renumiți, unul dintre aceștia fiind Marius Onofrei, elevii de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, Măiastra Târgu-Jiu, Odette Ballet School București și Școala de Balet Dance Conspiracy Craiova au prezentat publicului, sâmbătă, la ora 13.00, la Cercul Militar din Târgu-Jiu momente deosebite. De la balet clasic, la contemporan, și de la jazz la dans modern, toate aceste stiluri au fost prezentate de copii talentați ai acestor școli de dans. Prestația, costumele concurenților au fost punctate de juriul care a și stabilit, la finalul competiției, cum se împart premiile.

Pe podium, la mai multe categorii de vârstă, au urcat elevii Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu sub coordonarea prof. Liliana Tăbuș, dar și elevii de la Craiova, instruți de prof.Alina Onofrei. Foarte buni s-au dovedit însă elevii de la Odette Ballet School, sub coordonarea prof.Daniela Carmen Popescu.

Profesoara cu experiență în domeniu de aproape trei decenii ne-a explicat care este secretul reușitei pentru viitorii balerini.

,,Secretul este, în primul rând, comunicarea cu elevii și să le stârnești creația și dragostea pentru dans și să-i lași să se manifeste așa cum simt”, a declarat prof.Daniela Carmen Popescu, cea care a subliniat că misiunea sa este aceea de a educa prin dans.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here